AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 3.7.2022

Ykkösessä kärkikamppailu maanantaina Turussa

Ykkösessä kärkikamppailu maanantaina Turussa

TPS isännöi Ykkösen kärkikoitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigassa pelataan maanantaina tiukka kamppailu HIFK:n ja ilveksen välillä ja lisäksi Ykkönen jatkuu erittäin mielenkiintoisella kärkikamppailulla.

Turun Veritas Stadionilla klo 18.30 alkavassa ottelussa yhteen iskevät sarjakärki TPS ja sarjakakkonen KTP. Panoksia pelissä siis riittää. Maanantaille ennustetaan mukavan lämmintä kesäsäätä, joten puitteet hienolle jalkapalloillalle ovat kohdillaan.

TPS otti viime perjantaina tärkeät kolme sarjapistettä, kun JäPS kaatui Järvenpään keskuskentällä Simo Roihan rankkarimaalilla 1–0. TPS:n maalilla Jere Koponen pelasi jo kauden kuudennen nollapelinsä. Koposen nollapelisaldo on huima, sillä pelejä hän on pelannut kahdeksan.

– Hyvien peliesitysten taustalla on meidän koko joukkueen hyvä tekeminen, lähtien jo treenikentältä. Peleissä olemme puolustaneet tiiviisti joukkueena, ihan ylimmistä pelaajista lähtien, Koponen taustoittaa.

Koposen hyvät otteet Tepsin maalilla noteerattiin myös muualla, sillä Ykkösen pelaajat valitsivat TPS-veskarin sarjan kesäkuun parhaaksi pelaajaksi.

– Kyllähän Kuukauden pelaajaksi valitseminen tuntuu tosi hyvältä, turha sitä on kieltää. Valinta on tullut meidän hyvien tulostemme kautta, ja se on tässä kaikkein tärkeintä, että saamme tasaisesti tulosta ja pisteitä, Koponen sanoo.

KTP:n keskikentällä edukseen esiintynyt Johannes Laaksonen kertoo joukkueensa lähtevän kärkipeliin hyvistä lähtökohdista.

– Meillä on alla hyviä tuloksia ja onnistumisia monella pelaajalla. Voimme lähteä pelaamaan hyvällä itseluottamuksella, Laaksonen sanoo.

Kuluvalla kaudella KTP on jäänyt maaleitta vain kerran ja se oli nimenomaan TPS:aa vastaan. Nyt turkulaisten väkevää puolustusta vastaan on pyritty löytämään lääkkeitä.

– Meidän pitää jatkaa siitä, mihin viimeksi jäimme. Olemme saaneet ideaa hyökkäyspeliimme. Olemme olleet aika kliinisiä maalipaikoissamme ja nyt pitää vain jatkaa samalla tavalla. Siihen ei ole olemassa mitään poppaskonsteja, Laaksonen kertoo.

KTP on tehnyt seitsemään kotiotteluun 17 maalia, mikä antaa ottelukohtaiseksi keskiarvoksi 2,43. Vieraissa samat lukemat ovat seitsemän maalia neljään peliin keskiarvolla 1,75. Kuluvan kauden Ykkösessä kolme maalia viimeistellyt Laaksonen uskoo, että kotiotteluissa löydetyt lääkkeet maalintekoon siirtyvät myös vieraskamppailuihin.

– Tätä kävimme palaverissa läpi, ettei vierasottelut ole olleet niin vahvoja kuin kotipelit. Sama draivi ja fiilis sekä peli-ilme pitää saada päälle vieraissa kuin mitä se on ollut kotona, Laaksonen näkee.

TPS lähtee maanantain peliin sarjataulukon kärkipaikalta. Mustavalkoiset ovat keränneet 12 ottelustaan 27 sarjapistettä. Pistepotti on siis karttunut keskimäärin yli kahdella pisteellä per peli. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut KTP on myös aloittanut kauden vahvasti. Yhden ottelun Tepsiä vähemmän pelannut KTP on sarjassa toisella sijalla 22 pisteellään.

Lähde: TPS:n verkkosivut, KTP:n verkkosivut
Lisää uutisia