vko.26 // 2.7.2022

FC Lahdelle arvokkaat pisteet (FC Lahti-FC Inter 2-1)

"Mac" Kandji iski pilkulta FC Lahden voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa Veikkausliigassa, kun FC Inter kaatui Hiihtiksen helteessä lukemin 2-1.

FC Lahti aloitti pirteästi, mutta vierailija FC Inter hyödynsi ensimmäisen erikoistilanteensa. Petteri Forsellin millintarkka keskitys kiersi Lahden maalin eteen. Paikalla oli Rick Ketting, joka liukui pallon maaliin ja vei vierasjoukkueen johtoon seitsemännellä peliminuutilla.

Peli jatkui Interin maalista huolimatta tasaisena. Vierailijoiden Tommi Jyry oli pelipäällä ja hän pääsi muutamaan loistopaikkaan jakson aikana. Lahden maalilla pelannut Antonio Reguero poimi kuitenkin syliinsä Jyryn yritykset.

Lahti sai ensimmäisen jakson lisäajalla pukukoppimaalin. Maali oli kuin suoraan oppikirjasta. Hysen Memolla laittoi Altin Zeqirin juoksuun ja Lahti pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Zeqirin puolenvaihto tuli Albion Ademille, joka pudotti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan takaviistoon. Laitapuolustaja Kevin Kouassivi-Benissan pääsi tälläämään uransa ensimmäisen FC Lahti -maalinsa ja tauolle lähdettiin 1-1-tasatilanteessa.

Myös ottelun toinen jakso oli tasainen ja kummallakin joukkueella oli paikkansa. Elias Mastokangas pääsi ampumaan suoraan ilmasta, mutta veto karkasi niukasti yli. Toisessa päässä puolestaan Ademi petasi jälleen paikan Kouassivi-Benissanille, mutta tällä kertaa laitapelaajan veto meni yli. Kouassivi-Benissan oli pelipäällä ja hän järjesti hetkeä myöhemmin paikan Memollalle. Memollan jatko meni hiuksen hienosti yli maalin.

Viimeisen 20 minuutin aikana molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, mutta hakivat samalla voittoa. Turkulaisten Joonas Lepistö karkasi kertaalleen läpi, mutta Reguero torjui. Lahti puolestaan sai paikkansa jälleen lisäajalla. Ademi riisti pallon ja pelasi yhteen Kouassivi-Benissanin kanssa. Ademi keskitti kohti Memollaa, joka kuitenkin revittiin rangaistusalueella nurin. Pallo vietiin pilkulle ja Macoumba Kandji räjäytti runsaslukuisen lahtelaisyleisön voitonjuhliin.