AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2022

"Tulee varmaan fyysisesti aika raskas peli" - VPS-toppari Juhani Pikkarainen odottaa tiukkaa taistoa Oulussa

"Tulee varmaan fyysisesti aika raskas peli" - VPS-toppari Juhani Pikkarainen odottaa tiukkaa taistoa Oulussa

Juhani Pikkarainen on valmis vastaamaan AC Oulun hyvään vireeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS jatkaa Veikkausliigaotteluitaan lauantaina, kun se kohtaa vieraissa AC Oulun.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella kertaalleen Hietalahdessa, kun Veikkausliigan avauskierroksen kamppailu päättyi 2–2 tasapeliin.

VPS:lla on viimeisestä kahdesta ottelustaan takana voitto sekä häviö. Toissakierroksella joukkue kävi Helsingissä hakemassa 1–5 vierasvoiton HIFK:stä, ja tällöin Vepsun maalintekijöinä toimivat Aleksi Pahkasalo, Kalle Multanen, Roni Hudd, sekä kaksi maalia iskenyt Steven Morrissey. Tämän jälkeen joukkue palasi Hietalahteen, missä se viime viikolla kärsi tiukan 0–1 tappion FC Hongalle. Sarjataulukossa VPS majailee sijalla kahdeksan 13 pisteellä.

Huomisen vastustajan AC Oulun viimeiset kaksi ottelua ovat olleet Veikkausliigan kahta kärkijoukkuetta vastaan. Ensin Oulu kävi hakemassa erittäin vakuuttavan 0–1 vierasvoiton viime kauden suomenmestarista HJK:sta, jonka jälkeen joukkue matkasi Kuopioon KuPS:n vieraaksi. AC Oulun ensimmäisen puoliajan johtoasemasta huolimatta ottelu päättyi KuPS:n 2–1 voittoon.

Ricardo Duarten luotsaaman ryhmän avainpelaajiin kuuluu esimerkiksi erittäin kokenut kapteeni Rafinha, englantilaismaalivahti Calum Ward, kuusi maalia tällä kaudella viimeistellyt Michael López, laitapuolustaja Rafael Floro, sekä täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt tähtihankinta Moshtagh Yaghoubi. AC Oululla on viisi pistettä enemmän kuin VPS:llä, mutta myös pelattuja otteluita löytyy yksi enemmän.

– Oikein hyvät fiilikset. Ollaan treenattu kuumilla keleillä koko viikko ja huomennakin varmaan luvattu vielä kuumempaa keliä. Tulee varmaan fyysisesti aika raskas peli, mutta olemme valmistautuneet hyvin ja koko joukkue on valmiina koitokseen, VPS:n toppari Juhani Pikkarainen kertoo.

– Oulu on hyvässä vireessä tällä hetkellä. He ovat pelanneet hyvää jalkapalloa ja ovat nyt taas kotikentällä pitkästä aikaa. Me lähdemme tietenkin yrittämään estämään heidän hyvää virettään, jotta he eivät saisi peliä rullaamaan. Me menemme kovaa kiinni ja yritämme saada siitä kovatempoista peliä meille, Pikkarainen jatkaa.

Lisää uutisia