AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2022

"Teknisesti minäkin pystyn ampumaan hyviä rankkareita" - Inter-luotsi Grau iloitsi cupin välieräpaikasta

"Teknisesti minäkin pystyn ampumaan hyviä rankkareita" - Inter-luotsi Grau iloitsi cupin välieräpaikasta

Ruxi upotti ratkaisevan 11-metrisen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pähitti Suomen Cupin puolivälierissä HJK:n. Varsinainen peliaika päättyi Veritas Stadionilla maalittomaan tasapeliin, jonka jälkeen siirryttiin jälleen suoraan rangaistuspotkukilpailun pariin. Inter oli 11-metrisissä etevämpi maalein 5-4, kun kaikki sinimustien ampujista onnistuivat.

Itse varsinainen peliaika ei tarjonnut hirveästi jännittäviä tilanteita. Ottelun kaikki selvät maalipaikat pystyi laskemaan yhden käden sormin. Ensimmäisellä jaksolla kaksi Källmanin potentiaalista paikkaa kariutui kontakteista seuranneisiin kaatumisiin, joissa tuomarin pilli pysyi visusti poissa suupieliltä. Matias Tamminen saattoi kertaalleen väkevän rymistelynsä loppuun, mutta voimaviimeistely lipsahti yli poikkipuun.

Ottelun parhaat paikat nähtiin kummassakin päässä peräkkäisistä hyökkäyksistä noin tunnin pelin jälkeen. Sekä Jakob Tånnander että Riikonen ottivat komeat jalkatorjunnat maaleillaan, kun kumpikin joukkue rakenteli hyvät tilanteet maalin lähietäisyydelle poikkisyötöillä.

Kupittaan helle vaikutti varmasti kummankin joukkueen prässitehoon, mikä näkyi suhteellisen varmana ja hallittuna puolustustyöskentelynä. Nähtyjen tilanteiden valossa oli ihan oikeutettua, että ratkaisu saatiin vasta rankkareilla. Peli oli hyvin tasainen ja kummallakin joukkueella oli omat hallintajaksonsa. Päävalmentaja Miguel Grau jakoi näkemyksen.

– Peli oli todella todella tasainen. Meillä oli kummallakin jaksolla hyvät maalipaikat ja vastustajalla oli omat paikkansa. Halusimme tietysti voittaa pelin jo varsinaisella peliajalla, mutta silti meillä oli hyvä itseluottamus rangaistuspotkuja kohtaan. Meidän piti kerätä itsemme toiselle jaksolle, koska olimme vihaisia jäätyämme ilman pilkkua, kun Beni kaadettiin ensimmäisellä jaksolla. Onnistuimme siinä hyvin ja pelaajat tekivät töitä.

- Olemme kohdaneet HJK:n nyt kolmesti tällä kaudella ja olen iloinen siitä, kuinka vähintäänkin tasapäisesti me olemme heitä vastaan pelanneet, vaikka kaikki tietävät, minkä kokoisesta seurasta on kyse, Grau pohti voiton jälkeen.

Inter oli rangaistuspotkuissa yhden maalivedon verran parempi. Joukkueen menestys näissä kisoissa on ollut tällä kaudella virheetöntä. Harjoituskentällä pilkkuihin ei ole kuitenkaan käytetty aikaa.

– Olemme harjoitelleet rankkareita kerran. Se oli ennen Seinäjoki-peliä. Nyt emme olleet harjoitelleet niitä. Mielestäni niitä ei niin pysty harjoittelemaan, koska kyse on enemmän henkisestä suorituksesta. Teknisesti minäkin pystyn ampumaan hyviä rankkareita, mutta kun siihen tulee paineet ja yleisö mukaan, niin se on erilainen suoritus, mikä vaatii hermoja, Grau kommentoi.

Interistä pilkun kävivät ampumassa sisään Petteri Forsell, Benjamin Källman, Matias Ojala, David Haro, ja Ruxi. Viisikosta neljä ampuivat myös viime cup-voitossa pilkkukisassa Seinäjoella SJK:n nurin. Tällä kertaa Källman oli – Seinäjoella osuneen – Joonas Lepistön tilalla.

Nollapelin torjunut Matias Riikonen ei joutunut pelastamaan joukkuettaan rankkarikisassa. HJK:sta ensimmäisenä ampuneen Bojan Radulovicin päätykatsomoon lentänyt kuti riitti tällä kertaa turkulaisten voitonjuhlien takeeksi.

Lisää uutisia