AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2022

Inter isännöi cupissa HJK:ta Källmanin jäähyväisottelussa - "Mä teen kaksi ja voitamme 4-0"

Inter isännöi cupissa HJK:ta Källmanin jäähyväisottelussa - "Mä teen kaksi ja voitamme 4-0"

Kahden maalin mies? (Kuva: Juha Tamminen)

Inter kohtaa keskiviikkona Suomen Cupin puolivälieräottelussaan Veritas Stadionilla HJK:n kello 18.00.

Sen lisäksi, että Inter taistelee paikasta välieriin, niin ottelun sivujuonena toimii Benjamin Källmanin jäähyväiset. Maalipyssy pelaa toistaiseksi viimeisen ottelunsa Interin sinimustassa paidassa. Hyökkääjällä onkin odottavaiset fiilikset jäähyväispelinsä aattona.

– On erilainen fiilis. En tiedä, olenko vielä tajunnut, että edessä on viimeinen peli. Saa nähdä millloin se tuntemus iskee kunnolla. Samalla kun on haikea fiilis, niin samalla haluaa tehdä vielä pelistä hyvän. Se on Cuppia, joten se on tosi tärkeä peli. Viimeisenä tekona voin auttaa joukkueen etenemään tässä kilpailussa välieriin. Se olisi hyvä tapa hyvästellä ja nimenomaan Klubia vastaan hyvä peli olisi ihana tapa lopettaa, Beni heittää.

– Odotan kovatasoista peliä. Kenttä näyttää ja tuntuu nyt hyvältä, joten toivon, että molemmat joukkueet voivat pelata hyvää jalkapalloa ja peli on viihdyttävä, hän jatkaa.

Jos Källman saisi itse käsikirjoittaa ottelun, se menisi näin:

– Petteri tekee vaparimaalin, mä teen kaksi ja voitamme 4-0.

HJK on totutusti Veikkausliigan puolella kärkitaistelussa mukana. Joukkueet ehtivät kohdata jo kevään peleissä kahdesti vastakkain, joista kumpikin voitti oman vierasottelunsa. Källmanin mukaan – viime viikkoina muutaman pelaajan eri syistä kokoonpanosta menettänyt – HJK on vaikeasti ennakoitava joukkue.

– Meidän keskinäisissä otteluissa he ovat pelanneet aika suoraviivaista jalkapalloa. Heillä on kyllä aseet pelata monella eri tavalla, joten vaikea sanoa etukäteen minkälainen vastustaja tulee. Jos peli sen vaatii, niin he pystyvät pelaamaan pallonhallintapeliä tai sitä suoraviivaista. Toivottavasti saamme prässättyä heitä niin hyvin, että pallonhallintapeli ei ole heille helppoa.

Helsinkiläisryhmän takalinjoilla on viime viikkoina kasvavassa määrin saanut vastuuta Interistä viime kauden päätteeksi lähtenyt Arttu Hoskonen. Källmanin mukaan myös hänen kohtaamisensa tuo peliin oman twistinsä.

– Hoskosen kanssa olen pelannut monta vuotta yhdessä. Hän on yksi vahvimmista toppareista kenet tiedän ja onhan hän kohtuullisen nopeakin. Hauska päästä pelaamaan häntä vastaan ensimmäistä kertaa. Toivottavasti saamme hyvän väännön ja toivottavasti hän häviää huomenna.

Kaikki Suomen Cupin puolivälieräottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia