AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 25.6.2022

Teemu Tainio suht tyytyväinen alkukauteen – ”Meillä on paljon uusia vastuunkantajia”

Teemu Tainio suht tyytyväinen alkukauteen – ”Meillä on paljon uusia vastuunkantajia”

Teemu Tainio löytää alkukaudesta vielä parannettavaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarja on ohittanut FC Hakan osalta puolimatkan krouvin. Päävalmentaja Teemu Tainio on suhteellisen tyytyväinen joukkueen tilanteeseen.

FC Haka on pelannut Veikkausliigassa 12 ottelua ja pisteitä on kertynyt kasaan 15. Se oikeuttaa sarjataulukossa jaettuun kuudenteen sijaan, eli Haka taistelee tiukasti pääsystä yläloppusarjaan. Toisaalta neljänteen sijaan on matkaa ainoastaan kolme pistettä. Neljäs sija saattaisi avata ovet myös eurokentille.

Suomen Cupissa Haka on selvittänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon ja välieräpaikasta taistellaan ensi viikon keskiviikkona, kun KuPS saapuu Tehtaan kentälle.

- Olemme sarjataulukossa varmaan siellä missä ansaitsemmekin. Kautemme ensimmäistä puoliskoa on häirinnyt todella huono erikoistilannepelaaminen, joka on maksanut arvokkaita pisteitä. Se on asia mikä pitää saada kuntoon, Tainio aloittaa alkukauden ruotimisen Hakan sivuilla.

- Tilastojen valossa meidän pitäisi olla korkeammalla, mutta kuten sanoin, erikoistilannepelaaminen on ollut todella huonoa. Yli puolet päästetyistä maaleista johtuvat niistä, Tainio manaa.

Hakan joukkueesta on löytynyt useita onnistujia tällä kaudella. Tainio on ollut pääosin tyytyväinen suojattiensa tekemisiin.

- Meillä on paljon uusia vastuunkantajia, jotka ovat pelanneet isoja minuutteja, joten heilahtelua tulee, se on selvä. Se kuitenkin varmasti kantaa hedelmää loppukaudesta ja tulevaisuudessa, ja se on tietenkin hieno asia.

Lisää uutisia