vko.25 // 22.6.2022

SJK ja Haka pistejakoon (SJK-FC Haka 2-2)

Ville Tikkanen iski SJK:n toisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja Haka iskivät vuorotellen, kun pisteet tasattiin keskiviikkona OmaSp Stadionilla 2-2 tuloksella.

Pelin alussa SJK joutui pariin otteeseen pitkäksi aikaa alivoimalle, kun ensin Denys Oliinyk sai haavan sääreensä, ja joutui kentän ulkopuolelle sitä paikkailemaan. Kun Oliinyk pääsi takaisin, loukkaantui puolestaan Niko Markkula. Markkula palasi vielä hetkeksi takaisin, mutta lopulta noin vartin pelin jälkeen, joutui tulemaan kokonaan pois. Markkulan tilalle tuli Kingsley Ofori, ja vaihto pakotti SJK:n myös muokkaamaan ryhmitystään.

Haka sai luotua pelin ensimmäisellä puoliajalla painetta SJK:n päätyyn, pitämällä enemmän palloa, mutta se ei saanut niistä aikaan kuin kulmapotkuja, SJK:n puolustettua tiukasti. SJK puolestaan sai tilanteet nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta nekään ei vetoihin johtaneet. Parhaat tilanteet järkkäilivät Oliinyk ja Daniel Håkans.

SJK meni johtoon, kun Martti Haukioja antoi hyvän pitkän syötön ristikkäiseen laitaan, missä Kingsley Ofori pääsi vauhtiin vasemmalta laidalta. Ofori jätti miehen taakseen, ja kun hän leikkasi sisään boksiin, joutui Haka-puolustaja rikkomaan takaapäin. Erotuomari Petri Viljanen näytti heti rangaistuspotkua. Pilkusta maalin teki Denys Oliinyk, Aatu Hakalan aavistettua väärän kulmaan.

Nopeilla hyökkäyksillä SJK pääsi järkkäämään lisääkin tilanteita. Yksi komeimmista lähti aivan omasta boksista, kun ensin Ofori ja Pyry Hannola pelasi yhteen. Pallo tuli oikealle laidalle Oliinykille, oman boksin kulmalle. Oliinyk antoi hyvän pitkän ristipallon vauhtiin Håkansille, ja tämä jatkoi puolestaan ristiin kuudentoista kulmalle Hannolalle. Hannola kuitenkin aikaili ihan pienen hetken liikaa, ja Haka puolustaja ehti liukumaan vedon eteen.

Toinen puoliaika alkoi samalla tyylillä kuin ensimmäinenkin, ja Haka sai muutaman kulman aikaan. Peli ehti vanheta lähes tunnin, kun Haka tasoitti. Maali syntyi, kun Janne-Pekka Laine riisti pallon SJK:n omalla puoliskolla Alfie Batesilta, otti muutaman askeleen eteenpäin ja sijoitti kaukaa pallon maaliin. Jesse Öst oli tilanteessa kuudentoista viivalla, ja tilanne tuli melko yllättäen.

Maalin jälkeen peli heräsi todella eloon. Ja SJK alkoi painaa palloa Hakan alueelle. Eikä mennyt kuin viitisen minuuttia, ja SJK oli siirtynyt johtoon. 2-1 maali syntyi kulmapotkusta, jonka laittoi Pyry Hannola takatolpalle. Siellä Ville Tikkanen pääsi puskemaan ristiin ja pallo verkkoon. Harmillisesti Haka tuli jälleen tasoihin, vain muutaman minuutin jälkeen. Veikkausliigan maalipörssiä johtava Lee Erwin sai pallon kuudentoista kaarella, ja veti pallon verkkoon.

Pelin viimeisellä vartilla mentiin päästä päähän, ja nähtiin useita tilanteita. Kertaalleen Oliinyk oli viedä SJK:n johtoon, mutta Hakan maalivahti Aatu Hakala torjui. Viime hetkien paras tilanne tuli Nooa Laineelle, kun ensin Tuomas Kaukua toi pallon hyvin laidasta ylös ja syötti sen boksin kulmalle Hannolalle. Hannola jatkoi sen sivuttain kuudentoista kaarella olleelle Laineelle ja Laine koitti vetää yläriman alle. Mutta jälleen Hakala ehti torjumaan.

Peli päättyi 2-2 tulokseen, ja molempien joukkueiden riveissä harmiteltiin kahden pisteen menetystä.