vko.25 // 22.6.2022

Inter murskasi alivoimaisen FC Lahden (FC Inter-FC Lahti 5-1)

"Benny" Källman iski kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter otti keskiviikon liigakierroksella makean voiton, kun FC Lahti kaatui maalein 5-1.

Turkulaisten voittomarssia avusti se, että Lahti joutui vajaamiehiseksi ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun Interistäkin tuttu puolustaja Alan Henrique torjui pallon kädellään maaliviivalta.

Henriquen ulosajo tapahtui ottelun 27. minuutilla. Petteri Forsell otti roolia ampumalla tilanteesta tulleen rangaistuspotkun voimalla vasempaan alakulmaan. Rehellisesti sanoen kotijoukkueen maali oli haissut jo ilmassa yli vartin verran. Inter loi tässä ajassa peräti kolme laadukasta maalipaikkaa. Forsell syötti palloa Lahti-puolustajien selustaan miten tahtoi.

Kaksi ensimmäistä hyökkäystä tulivat oikean laidan kautta, mutta David Harolle ei vielä tässä kohtaa ottelua maistunut Matias Tammisen ja Juho Hyvärisen tarjoilut. Tuloksena olivat huippupaikoista pallo kertaalleen tolppaan ja taivaisiin. Myös Benjamin Källman pääsi kerran nokikkain maalivahti Joona Tiaisen kanssa, mutta viimeistely meni suoraan päin kassarin vatsaa. Inter ei saanut ensimmäisellä jaksolla lisäosumia.

Toinen jakso alkoi sinimustien kannalta haparoiden, kun Lahden Loorents Hertsi karkasi maalintekoon, mutta avustavan lippu nousi tilanteessa paitsion merkiksi. Tämä toimi Interille hyvänä herätyksenä ja muutaman minuutin päästä Benjamin Källman ratkaisi käytännössä ottelun osuessaan ulkosyrjällään maalin lähietäisyydeltä.

Tunnin pelin jälkeen tapahtumia riitti kummassakin päässä, kun Haro onnistui kolmannella yrittämällään maalipaikassa ja teki näppärän viimeistelyn. 3-0-johto kesti kuitenkin vain minuutin, kun vierailijoiden Altin Zeqiri kavensi lukemia maalin verran. Näin kariutui jälleen Matias Riikosen – jo varmasti silmissä siintänyt – nollapeli.

Ottelun viimeiset kaksi osumaa nähtiin myös peräkanaa. 66. minuutilla Ruxi ampui ottelun toisen rangaistuspotkun tehtaan takuulla verkon perukoille. Kaksi minuuttia myöhemmin Källman tuplasi illan maalimääränsä. Yhteensä hänellä on kasassa seitsemän liigamaalia, jolla irtoaa maalipörssin jaettu kärkisija. Tänään osuneet Forsell ja Haro ovat antaneet ykköspyssylle hyvää tulitukea neljällä osumallaan.