AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 5.6.2022

​"Maalit tuovat itseluottamusta" – Kai Meriluodolla ja Agon Sadikulla kova kisa myös Pikkuhuuhkajissa

​"Maalit tuovat itseluottamusta" – Kai Meriluodolla ja Agon Sadikulla kova kisa myös Pikkuhuuhkajissa

Kai Meriluoto ja pallo maalissa - tuttu näky keväältä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan alkukauden hyvien otteiden myötä U21-maajoukkueeseen nousseilla Ilveksen Kai Meriluodolla ja FC Hongan Agon Sadikulla on terve kilpailutilanne maajoukkueessa.

Meriluoto muistuttaa, että kärkimieskaksikolla on takana pitkä yhteinen taival.

- Meillä on kova kilpailu keskenämme ja 13-vuotiaasta saakka olemme pelanneet tähän kauteen saakka samassa joukkueessa – vielä viime kaudellakin Klubi 04:ssä. Tunnemme toisemme ja olemme hyviä kavereita, Meriluoto kertoo.

Meriluoto on iskenyt alkukaudella Veikkausliigassa kuusi maalia, eikä Sadiku neljällä osumallaan jää paljon jälkeen.

- Kyllähän maalit Veikkausliigassa tuovat tosi paljon itseluottamusta ja tuovat varmuutta omaan pelaamiseen. On sellainen tunne, että jos Veikkausliigassa maaleja syntyy, niin miksei täälläkin, Meriluoto toteaa.

Pikkuhuuhkajilla on edessä todella tärkeät ottelut Itävallan kaaduttua perjantaina vieraskentällä 3-2. Vähintään jatkokarsintapaikka EM-karsinnoissa on käytännössä omissa käsissä.

- On tosi hyvät fiilikset perjantain voitosta. Ensimmäiset 25 minuuttia olivat todella vaikeat, kun emme pitäneet omasta pelikirjasta ja -suunnitelmasta kiinni, mutta toinen puoliaika oli paljon parempaa ja nousu voittoon oli hieno asia. Joukkueessa on hyvä yhteishenki ja voiton myötä itseluottamus varmasti kohdillaan.

Edessä on karsinnan viimeistä edellisessä ottelussa Azerbaidzhanin kohtaaminen tiistaina Bolt Arenalla.

- Kaikki alkaa olla valmista tiistaita varten. Olemme tehneet kaikki asiat palautumisen ja kaiken muunkin suhteen tosi hyvin, Meriluoto sanoo.

- Tietysti haluaisin olla avauksessa, mutta katsotaan mitä valmennus päättää. Jos en avauksessa pelaa, niin olen valmis penkiltä tulemaan sitten missä kohdin vain kentälle.

Lisää uutisia