AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 1.6.2022

"Alkukaudesta on hyvät fiilikset" - AC Oulun Otso Liimatta nyt U18-maajoukkueen mukana

"Alkukaudesta on hyvät fiilikset" - AC Oulun Otso Liimatta nyt U18-maajoukkueen mukana

Otso Liimatta on pelannut vahvan alkukauden AC Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

U18-pojat aloitti tiistaina valmistautumisen Ruotsi- ja Unkari-maaotteluihin. Minihuuhkajat harjoitteli tiistaina sekä keskiviikkona Eerikkilässä, ja torstaina joukkue matkaa länsinaapuriin.

Mukana on sekä 2004 että 2005 syntyneitä pelaajia, joista muutama on nähty tällä kaudella myös Veikkausliigassa sekä Ykkösessä. Yksi heistä on AC Oulun Otso Liimatta, joka on saanut vastuuta kymmenessä liigapelissä.

Vuosi sitten pääsarjatasolla debytoinut Liimatta viimeisteli liigauransa avausmaalin huhtikuun lopun Haka-voitossa. Kauden toinen osuma syntyi puolitoista viikkoa sitten FC Lahtea vastaan, ja muutamaa päivää myöhemmin nuorukainen syötti SJK-ottelun ainokaisen.

– Alkukaudesta on hyvät fiilikset. Olen saanut paljon peliaikaa ja kivasti tehoja. En olisi ehkä ennen kauden alkua uskonut, että niitä olisi tässä vaiheessa kautta noin paljon, Suomen Cupissakin maalannut OLS:n ja Tervareiden kasvatti toteaa.

– Viime kaudella meni hieman aikaa totutella liigatempoon, kun olin pelannut aiemmin vain junnupelejä ja Kakkosta. Nyt koen, että pysyn hyvin mukana.

Myös AC Oululla on kulkenut erittäin mukavasti. Joukkue keräsi toukokuun viidestä ottelustaan kymmenen pistettä, ja oululaiset pääsivät maajoukkuetauolle nelossijalta. Kurssi on kääntynyt täysin alkukaudesta, jolloin tulosta ei tahtonut tulla.

– Meille on tullut viime peleistä hyvin pisteitä, mutta se ei ole yllättänyt meitä. Tiedämme, että meillä on joukkue, joka pystyy haastamaan minkä tahansa vastustajan liigassa.

AC Oulun Veikkausliigakausi jatkuu 18. kesäkuuta HJK:n vieraana, ja muutamaa päivää aiemmin joukkue hakee Suomen Cupin välieräpaikkaa Ykkösen JäPS:aa vastaan. Tätä ennen luvassa on kaksi kovaa maaottelua, jotka ovat U18-pojille ensimmäiset sitten maaliskuun.

Lisää uutisia