AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2022

​"Tampereen romantiikalle pantava piste" – AC Oulu tähtää vain jatkopaikkaan cupissa

​"Tampereen romantiikalle pantava piste" – AC Oulu tähtää vain jatkopaikkaan cupissa

Kuva: Elias Mustonen

AC Oulu saa keskiviikkona vieraita Tampereelta, kun Suomen Cupia pelataan Raatissa. Vastaan tulee Ilveksen kakkosjoukkue.

Pari viikkoa sitten Tampereella, kun Ilvekset pelasivat vastakkain ja reservijoukkue kuittasi 2-1-voitolla jatkopaikan Suomen Cupissa ja ykköskissat jäivät Ratinan uumeniin nuolemaan haavojaan. Cup-romantiikkaa siis oli Tampereella, mutta ei ehkä sellaista, mitä kaupungissa odotettiin.

Oululaiset lähtevät keskiviikkoillan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Todennäköisyydet AC Oulun voittoon ovat huomattavan selkeät, mutta ne ovat vain numeroita. Joukkueelta vaaditaan kypsyyttä sulattaa ennakkosuosikin paineet sekä ottaa ottelu haltuun. Ilveksellä ei ole mitään menetettävää ja he tulevat varmasti antamaan kaikkensa, jotta he saisivat jatkoa tälle uskomattomalle tarinalle.

- Vastaan saapuu myrskyvaroituksen antanut Ilves/2, joka kaatoi oman edustusjoukkueensa cupissa. Vaikka pelissä oli mukana myös onnea, niin varsinkin ensimmäisellä jaksolla reservijoukkue esiintyi todella pirteästi, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen muistuttaa.

- Joukkueessa on näppäriä pelaajia pallon kanssa ja se on hyvin organisoitu sekä tiiviisti puolustava. Sieltä löytyy hyviä nuoria pelaajia, kuten AC Oulussakin pelanneen Mike Peltolan poika Miska.

Kaikesta huolimatta AC Oululla on keskiviikolle vain yksi tavoite: paikka Suomen Cupin 6. kierroksella.

- Meidän joukkueellamme on tarkoituksena jatkaa kilpailussa mukana, joten Tampereen romantiikalle on nyt pistettävä piste. Toki kaikki ymmärretään, ettei tästä kävellen mennä jatkoon. Tehdään perusasiat huolella, niin varmasti saamme haluamamme palkinnon pelistä, Tavikainen uskoo.

Cupin 5. kierroksen ottelu AC Oulu – Ilves/2 pelataan Raatin Stadionilla keskiviikkona 25.5. kello 18.00.

Lisää uutisia