AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2022

​Markku Kanerva Nations Leaguesta: "Ehdoton tavoite nousta A-liigaan"

​Markku Kanerva Nations Leaguesta: "Ehdoton tavoite nousta A-liigaan"

Huuhkajat avaa uuden UNL-kauden kotiyleisön edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi keskiviikkona ryhmänsä peräti neljän Nations League-ottelun rupeamaan kesäkuussa.

Kanerva myöntää, että edessä on haaste pitkän ja samalla tiiviin kansainvälisen ikkunan myötä.

- Pelaajia ja pelejä on seurattu paljon tätä edessä olevaa haastavaa tapahtumaa varten. Ensi kertaa pelataan nyt yhden ikkunan aikana neljä peliä, Kanerva kertoi joukkueen tiedotustilaisuudessa.

- Hienoa kuitenkin päästä pelaamaan taas kilpailullisia pelejä. Meillä on Nations Leaguesta hienoja ja huonompia muistoja. Nyt ehdoton tavoite on nousta A-liigaan, mutta meillä on lohkossa kovia vastustajia.

Valmistautumista on "Riven" tapaan tehty huolella jo pitkään. Neljä ottelua tuo myös hiukan poikkeavuutta joukkueen nimeämiseen.

- Hankalin juttu tosiaan oli päättää joukkue. Johtuen neljästä ottelusta on nimetty nyt 27 pelaajaa. Toivottavasti ei poisjääntejä tule, mutta otteluitten myötä voi tulla loukkaantumisia tai pelikieltoja. Tietyt pelaajat tietävät olevansa vielä varalla, jos joukkuetta täytyy vielä täydentää ennen otteluita.

- Miellä on joka tapauksessa hyvä iskukykyinen joukkue ja näistä saadaan varmasti hyvä ryhmä kentälle.

Huuhkajat pelaa kesäkuun kaksi ensimmäistä ottelua Olympiastadionilla.

- Pääsemme aloittamaan kotona ja toivottavasti saadaan tupa täyteen molemmissa otteluissa. Meitä se yleisön tuki on aina auttanut saamaan hyviä tuloksia, Kanerva muistuttaa.

Lisää uutisia