AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2022

SJK-luotsi Gómez tietää cupin vaarat: "Olemme nähneet, että näissä peleissä voi käydä myös huonosti"

SJK-luotsi Gómez tietää cupin vaarat: "Olemme nähneet, että näissä peleissä voi käydä myös huonosti"

SJK lähtee jatkamaan nousujohteista putkeaan. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

Tiistai-illan kahden "jäsentenvälisen" jatkoksi myös SJK Akatemia ja SJK kohtaavat toisensa Suomen cupin 5.kierroksen ottelussa keskiviikkona.

Ykkösessä pelaava SJK Akatemia eteni Suomen cupissa jatkoon, kaatamalla ensin OLS:n Oulussa ja sitten Vasa IFK:n Vaasan Fennia Areenalla. Veikkausliigassa pelaava SJK puolestaan aloittaa Suomen cupin vasta nyt 5.kierrokselta, saatuaan eurojoukkueena yhden kierroksen etua. Suomen cupin sääntöjen mukaan saman seuran joukkueet tai seurat, joilla on keskenään yhteistyö- tai farmisopimus, asetetaan automaattisesti vastakkain. Siten SJK joutuu kohtaamaan heti oman akatemiajoukkueensa.

Keskiviikon ottelussa Seinäjoen väki pääseekin näkemään kerralla suuren osan SJK:n pelaajia. Suomen cupissa pelaajat saavat edustaa vain yhtä joukkuetta kilpailussa, ja siten kaikki ne pelaajat, jotka ovat jo pelanneet Suomen cupissa SJK Akatemian kanssa, ovat lukittuja SJK Akatemiaan, eivätkä he voi edustaa SJK:ta Suomen cupissa. SJK voi toki ottaa mukaan pelaajia, jotka eivät ole vielä kilpailussa pelanneet.

Yksi semmoinen on SJK U17-joukkueen Eemeli Honkola, joka on nostettu tälle viikolle mukaan harjoittelemaan edustuksen kanssa. Honkola johtaa B-nuorten SM-sarjassa maalipörssiä 18:sta maalillaan ja hän teki viime lauantain pelissä hattutempun Herculeksen verkkoon. 17-vuotias Honkola saatetaan siten nähdä SJK:n mukana keskiviikkona SJK Akatemiaa vastaan. Honkola teki miesten pääsarjadebyyttinsä viime kaudella Kakkosessa SJK Akatemian mukana.

– Onhan tämä hieman erikoista, sillä et näe missään muualla maailmassa tämmöistä, että saman seuran joukkueet kohtaavat. Voisimme pelata toisiamme vastaan periaatteessa koska vaan. Jos joukkueet voivat osallistua kilpailuun, olisi hyvä, että he saisivat silloin myös pelata vapaasti niin pitkälle kilpailussa, kuin se on mahdollista, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Harmillista on, että yleensä näillä alkukierroksilla voisimme antaa juuri mahdollisuuksia nuorille lupaaville Akatemian pelaajille, mutta nyt se ei onnistu. Mutta tämä on mitä on, ja valmistaudumme tähän peliin kuin mihin peliin tahansa. Analysoimme kaiken tekemämme ja vastustajan samalla tavoin kuin minkä tahansa ottelun alla. Kuten olemme nähneet muualla, näissä peleissä voi käydä myös huonosti, ja me haluamme olla varmoja, että mitään sellaista ei pääse tapahtumaan meille, muistuttaa Gómez.

Missään hyvä veli -tunnelmissa keskiviikon otteluun ei kuitenkaan missään nimessä lähdetä. SJK on myös saanut pelinsä rullaamaan paremmin ja tälle on Gómezin mukaan tärkeää saada jatkoa.

– Meille Suomen cup on kuitenkin tärkeä kilpailu. Tiedämme miten hienosti SJK Akatemia on pelannut, ja miten hyvä joukkue se on. Haluamme hoitaa tämän ottelun ja samoin tulevan viikonlopun ottelun, ja päättää tämä jakso hienosti.

– Haluamme hyvän esityksen pelistä, sillä olemme hyvässä iskussa juuri nyt ja haluamme sen jatkuvan, päättää Gómez.

Suomen cupin ottelu SJK Akatemia – SJK OmaSp Stadionilla keskiviikkona 25.5. klo 18:00.

Lisää uutisia