AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 24.5.2022

"Oma peli pitää olla se joka ratkaisee" - VPS hakee paluuta voittokantaan cupissa VJS:aa vastaan

"Oma peli pitää olla se joka ratkaisee" - VPS hakee paluuta voittokantaan cupissa VJS:aa vastaan

VPS tähtää vain jatkopaikkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan Palloseuran matka Suomen Cupissa jatkuu keskiviikkona, kun Hietalahdessa vastaan asettuu VJS.

VPS:llä on tällä kaudella allaan kaksi vakuuttavaa Suomen Cupin voittoa. Ensin vieraissa kaatui Hercules U20/ Tervarit-j yhdistelmäjoukkue numeroin 0–8, jonka jälkeen VPS kävi Kokkolassa KPV:n vieraana hakemassa 1–5 voiton. Veikkausliigassa on kuitenkin takana kaksi erittäin tiukkaa häviötä, joten joukkueella on varmasti kova halu päästä takaisin voittojen tielle.

– Viimeisessä kahdessa kotipelissä olemme olleet hyvin pelissä mukana, ja hallinneet peliä pitkiä jaksoja. Omassa päässä on ollut muutamia helppoja virheitä, ja niistä on rankaistu aika kovaa. Olemme nyt kiinnittänyt niiden pois saamiseen vielä lisää huomiota, kertoo VPS:n valmentaja Henri Sillanpää.

– Olemme palautuneet hyvin viime ottelusta. Jonkin verran varmaan tulee kierrätystä, kun seuraava peli on kuitenkin heti sunnuntaina Maarianhaminassa. Mutta tämä on nyt se tärkein peli tällä hetkellä, ja haluamme ehdottomasti voittaa ja mennä jatkoon, kommentoi Sillanpää.

Kakkosessa pelaavalla VJS:llä on myöskin kaksi voittoa alla Suomen Cupissa. Kolmannella kierroksella joukkue pelasi Kakkosessa pelaavaa PPJ:tä vastaan. Ottelu eteni maalittomana aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, missä VJS oli kuitenkin lopulta vahvempi. Viime kierroksella VJS taas otti komean 1–7 vierasvoiton MPS:sta.

– Olemmehan me selkeitä ennakkosuosikkeja, ja haluamme ottaa ohjat käsiin heti alusta alkaen, tietenkin aliarvioimatta vastustajaa. VJS on kuitenkin laadukas Kakkosen joukkue, ja olemme totta kai ottaneet heistä selvää sen verran kuin olemme pystyneet. Mutta kyllä meidän oma pelimme ja tekemisemme pitää olla se, mikä huomenna ratkaisee, ennakoi Sillanpää.

Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu VPS-VJS alkaa Elisa Stadionilla keskiviikkona 25.5. kello 18.30.

Lisää uutisia