AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2022

"Päivästä tulee juhlaa seurallemme" - Inter kohtaa oman kakkosjoukkueensa Suomen Cupissa

"Päivästä tulee juhlaa seurallemme" - Inter kohtaa oman kakkosjoukkueensa Suomen Cupissa

Miguel Grau odottaa oman kakkosjoukkueen tarjoavan kovan vastuksen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin edustusjoukkue aloittaa tiistaina taipaleensa Suomen Cupissa. Viidennen kierroksen vastustaja on tavallaan hyvin tuttu, sillä Suomen Cupin sääntöjen mukaisesti vastustajaksi määräytyi Interin oma reservijoukkue Inter 2.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Miguel Grauta oman joukkueen kohtaamisen ennakointi huvittaa. Hän kuitenkin arvelee, ettei reservijoukkue tule antamaan mitään ilmaiseksi.

– Meidän täytyy olla keskittyneitä, tehdä oikeita asioita ja pelata korkealla tasolla. Kyseessä on oma reservijoukkueemme ja meidän täytyy saada heidät pelaamaan taitojensa rajoilla. He tulevat varmasti yrittämään loppuun asti ja päivästä tulee siinä mielessä juhlaa seurallemme.

– Monet vähemmälle peliajalle viime aikoina jääneet pelaajat tulevat pelaamaan huomenna ysikymppisen ja toisaalta kovalla rasituksella olleet pelaajat selvästi vähemmän, Grau kertoo kokoonpanovalinnoistaan.

Reservijoukkue valmentajansa Tomi Kivikosken kanssa on saanut hyvän cup-matkan tähän saakka. Kivikosken mukaan reservijoukkue odottaa mielenkiinnolla ottelua.

– Innoissaan lähdetään katsomaan miten pärjätään ykkösjoukkuettamme vastaan. Pelaajien puolesta hiukan harmi, kun tähän kohtaan osuu suht paljon loukkaantumisia ja armeijakin verottaa muutaman osalta. Olisi ollut hieno paikka näyttää omaa osaamistaan, mutta toisaalta tämä tilanne luo mahdollisuuksia sitten muille. Saammekin täydennystä kokoonpanoomme omista A-juniorijoukkueen pelaajistamme.

– Pelissä koitetaan sinnitellä sen mitä vähääkään pystymme ja eikös usein pikkuveli hiukan kiusaa isoveljeään, Kivikoski naurahtaa ottelun asetelmista.

Interien välinen ottelu Turku Energia Areenalla alkaa tiistaina klo 18.30 ja otteluun on vapaa pääsy.

Lisää uutisia