AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2022

HJK ottaa varaslähdön cupin 5. kierrokselle - HJK Klubi 04 vastassa jo tiistaina

HJK ottaa varaslähdön cupin 5. kierrokselle - HJK Klubi 04 vastassa jo tiistaina

Toni Koskela kierrättänee miehistöään melkoisesti. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK aloittaa tiistaina tämän vuoden Suomen Cupissa 5. kierrokselta. Kilpailusäännöt pakottavat Klubin kohtaamaan tällä kierroksella reservijoukkueensa HJK Klubi 04:n, joka kaatoi 4. kierroksella Ykköstä tappioitta johtavan Gnistanin komeasti 3–1.

Ottelu on edessä vain kaksi vuorokautta HJK:n Haka-voiton jälkeen, vaikka cupin 5. kierroksen runkopelipäivä olisi keskiviikko.

– Bolt Arenalla pelataan keskiviikkona koko päivä [yritystapahtuma] HJK Business Cupia, joten olisimme päässeet pelaamaan ottelun vasta myöhään keskiviikkoiltana. Pelaamalla tiistaina saamme ehjemmän harjoitusviikon ennen ensi sunnuntain KuPS-vieraspeliä: voimme valmistautua kärkipeliin yhden päivän enemmän, kertoo päävalmentaja Toni Koskela taustaa.

Koskela aikoo ymmärrettävästi kierrättää pelaajistoaan roimasti. Avauskokoonpanossa ei nähdä montakaan samaa kasvoa Haka-ottelun avaukseen verrattuna. Tuorejalkaisista yksi on Roope Riski, jonka on tarkoitus palata tiistaina kentälle Veikkausliiga-avauksessa tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen.

HJK:n ensi sunnuntain vastustaja KuPS pelaa oman Cup-matsinsa Ykkösen EIF:ää vastaan kotikentällään helatorstaina klo 15. Ilveksen reservijoukkue pudotti 4. kierroksella Ilveksen Veikkausliiga-joukkueen Cupista. HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen kertoo, ettei Klubissakaan ole annettu "tallimääräyksiä".

– Onhan kyseessä aika spesiaali ottelu, mutta ihan normaalisti lähdemme pelaamaan ja kilpailemaan, Nuutinen naurahtaa kysymykselle.

– Tietysti tämä on meille kovin mahdollinen testi, mutta otetaan haaste vastaan! Ennakkoluulottomasti lähdemme pelaamaan meidän omaa fudista ja haastamaan liigajoukkuetta.

Lisää uutisia