AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2022

"30 on kova luku" - Simo Valakari iloitsi ennen kaikkea kolmesta pisteestä

"30 on kova luku" - Simo Valakari iloitsi ennen kaikkea kolmesta pisteestä

Simo Valakari ja KuPS jatkavat hurjassa putkessa. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS jatkoi huimaa tappiottomien otteluittensa sarjaa hakemalla maanantaina 1-0-voiton HIFK:sta Helsingissä.

KuPS teki Bolt Arenan tekonurmella suomalaista palloiluhistoriaa. Voitto oli KuPS:n 30. peräkkäinen tappioton Veikkausliiga-ottelu, mikä on uusi Suomen ennätys. Ennen HIFK-ottelua peräkkäisiä tappiottomia otteluita oli siis 29, jolla KuPS jakoi ennätyksen Oulun Palloseuran vuosina 1981-82 tekemän tappiottoman putken kanssa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun jälkeen ensisijaisesti iloinen kolmesta tärkeästä sarjapisteestä.

- Nämä olivat todella tärkeät kolme pistettä tähän kauteen. HIFK antoi meille kovan vastuksen, mutta jälleen pojat kentällä hoitivat pisteet kotiin upeasti. Tämä ottelu kuvastaa paljon joukkuettamme – aina se ei näytä kauniilta ja ole helppoa, mutta kovalla työllä ansaitsimme kuitenkin pisteet tänään, päävalmentaja kuvaili.

Edellisen kerran KuPS on hävinnyt Veikkausliigaottelun 29.5.2021, kun FC Haka haki täydet pisteet Kuopion Väre Areenalta. Hurja tappioton putki sai lopulta myös KuPS-luotsin nöyräksi.

- 30 on kova luku. 30 ottelun aikana kentällä on tapahtunut paljon ja mukana on ollut myös paljon sattumaa suuntaan ja toiseen. Sen lisäksi olemme pelanneet myös paljon europelejä ja cup-kilpailuita. Meillä on aivan huikea joukkue täynnä uskomattoman kovia pelaajia, Valakari muistelee.

Päävalmentajan mukaan tappiottomasta putkesta ei juurikaan ole joukkueen sisällä puhuttu, mutta ennätysmahdollisuus tiedostettiin joukkueessa.

- Emme puhuneet siitä juurikaan, mutta totta kai halusimme tehdä uuden ennätyksen. Me olemme KuPS ja haluamme tehdä historiaa ja hienoja asioita, Valakari myhäilee.

Lisää uutisia