AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2022

"Toivotaan että kotiyleisön tuki siivittää" - jääkö ennätys Ouluun vai jatkuuko KuPS:n putki?

"Toivotaan että kotiyleisön tuki siivittää" - jääkö ennätys Ouluun vai jatkuuko KuPS:n putki?

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu isännöi tiistaina KuPS:aa ja pelissä on samalla ainakin vielä toistaiseksi Oulussa oleva ennätys.

Kuopiolaiset ovat pelanneet 28 ottelua ilman tappioita, joka on Veikkausliigan ennätys. Kaikkien aikojen ennätys on kuitenkin SM-sarjan ajoilta ja se on oululaisten nimissä. Nimittäin Oulun Palloseura pitää ennätystä hallussaan, kun se pelasi jopa 29 ottelua ilman tappioita kausilla 1980 ja 1981. Tänään olisi oululaisittain hyvä päivä katkaista ennätys ja pitää se edelleen oululaisten nimissä.

KuPS:n kaataminen ei kuitenkaan ole mikään helppo tehtävä, josta kertoo edellä mainittu ennätys ja sarjan kärjessä oleminen.

- Vastus ei ainakaan helpotu, kun vastaan tulee sarjakärki. KuPSia vastaan päästiin useaan otteeseen pelaamaan jo talvikaudella, joten tuskin kumpikaan pääsee toista pahasti yllättämään illan kamppailussa. KuPSilla on vahva identiteetti ja siihen he ovat luottaneet Simon [Valakari] Kuopioon tulemisesta asti.

- Mutta hieno peli on tulossa taas tänään ja toivottavaa on, että kotiyleisön tuki siivittää taas meidät sellaiseen lentoon, jotta KuPSin putki saataisiin katki, sanoo AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen.

AC Oulu-KuPS Raatin stadionilla tiistaina 17.5 kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia