AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2022

"Saamme aina vaihdosta paremman pelaajan sisään" - HJK jyräsi lopulta voittoon FC Lahdesta

"Saamme aina vaihdosta paremman pelaajan sisään" - HJK jyräsi lopulta voittoon FC Lahdesta

HJK kaivoi niukan voiton Kuhnureista. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK väänsi tiukasta kamppailusta voiton tiistaina, kun FC Lahti kukistui Bolt Arenalla maalein 3-2.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon ensimmäisen jakson loppuhetkillä, mutta isäntäjoukkue HJK käänsi ottelun voitoksi vakuuttavalla toisen jakson esityksellään.

Päävalmentaja Toni Koskelan sairastumisen takia HJK:ta ottelussa luotsannut Toni Korkeakunnas oli ylpeä joukkojensa taistelutahdosta.

– Jäi sellainen tunne, että ansaitsimme tänään voiton. Olen ylpeä siitä, miten jätkät kokosivat itsensä ja pystyivät reagoimaan, kun jäimme ehkä hieman pelin kuvan vastaisesti tappioasemaan. Lahden tasoitusmaalistakin huolimatta pystyimme vielä keksimään keinot voittoon. Vieraspelipettymys kuitattiin nyt kotivoitolla, myhäili Korkeakunnas.

Klubi on kuluvan kauden aikana onnistunut useaan otteeseen kääntämään tasaiset ottelut voitoiksi, ja joukkue on onnistunut hyödyntämään laadukasta pelaajarinkiään.

– Yksi suuri vahvuutemme on se, että saamme aina vaihdosta paremman pelaajan sisään väsyneen pelaajan tilalle. Vaihtojen jälkeen alkoi tapahtua: saimme paljon lisää liikettä ja maltoimme mielemme paremmin. Saimme aika paljon palloja boksiin ja lopulta myös voiton.

– Tuhlailemme vieläkin liikaa, mutta jonkinlaista ketsuppipulloefektiä tässä voisi nyt olla. Jos pystyisimme kolmeen maaliin per ottelu, olisi se kohtuullisen hyvä.

Voitosta ja hienosta noususta huolimatta Klubin pelaamisessa oli edelleen tiettyjä ongelmia etenkin avausjaksolla. Lisäksi päästetyt maalit jäivät harmittamaan Korkeakunnasta.

– Ensimmäisellä jaksolla ongelmana oli lähinnä se, että heitettiin vain palloa boksiin. Pääsimme ihan hyvin murtautumissektorille, mutta viimeisten ratkaisujen täytyy olla maltillisempia. Lisäksi pelinrakentelumme oli hidasta.

– Kaverilta mitään pois ottamatta, päästimme näkemykseni mukaan kaksi halvanlaista maalia. Puolustimme huonosti erikoistilanteen, ja toinenkin maali tuli sivurajaheiton jälkeisestä huonosti hoidetusta tilanteesta. Heikko tilannepuolustaminen vähän harmittaa, mutta ei sitä kannata jäädä nyt murehtimaan.

Lisää uutisia