AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2022

"HJK ei tarvitse extra-apuja" - FC Lahden leirissä manattiin tappiota

"HJK ei tarvitse extra-apuja" - FC Lahden leirissä manattiin tappiota

Ilir Zeneli pettyi pisteenkin karattua lopussa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kärsi kirvelevän 2-3-tappion vierasottelussa Helsingin Jalkapalloklubille tiistaina.

Lahden maaleista vastasivat puolustajat Juho Pirttijoki ja maaliputkessa oleva Teemu Penninkangas. Klubilta osuivat Bojan Radulović ja Perparim Hetemaj. HJK:n voitto-osuma merkittiin FC Lahden omaksi maaliksi.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli lopputulokseen pettynyt. Hän totesi, että kohtaamisten lyhyt väli on sekä hyvä että huono asia. Hänen mukaansa Lahti kuitenkin lähti pelaamaan omalla pelitavallaan ja joukkue onnistui pitämään HJK:a irti pallosta.

– Luotimme omaan tapaamme pelata. HJK:ta vastaan pitää pystyä pitämään palloa ja pitää pystyä pitämään Klubi irti pallosta. Osittain onnistuimme siinä, osittain emme. Johtomaalimme tuli ihanaan paikkaan, mutta toisen jakson alussa olimme huonoja ja Klubi sai tehtyä kaksi maalia. Meidän pitää käyttää maalipaikkamme paremmin. HJK ei tarvitse extra-apuja.

- Pääsimme vielä tasoihin ja joukkue halusi voittaa. Sitten he saivat maalin. Olen pettynyt tulokseen ja tietyt virheet pitää saada pelistämme pois, Zeneli summasi.

Ottelun jälkeen maaliputkessa oleva Penninkangas oli myös pettynyt tulokseen. Hänen mukaansa Lahden esitys ensimmäisellä jaksolla oli hyvää ja myös toisella jaksolla Lahti sai hyökkäyksiä. HJK:n voittomaalia Penninkangas kuvaili onnekkaaksi.

– Olen totta kai pettynyt tulokseen. HJK käytti onnensa hyväksi ja voitti onnekkaalla maalilla. Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Toisella jaksolla HJK tuli rinnalle ja ohi. Saimme kuitenkin tappioasemassa luotua vaarallisia hyökkäyksiä ja pääsimme tasoihin. Tässä on paljon hyvää, mitä voimme ottaa mukaan sunnuntain otteluun.

- Saattaa olla ensimmäinen kerta, kun olen maaliputkessa, Penninkangas vitsaili pettyneenä.

Lisää uutisia