AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 16.5.2022

"Ei mitään ihmeellistä tarvitse taikoa" - Hakan Tino Purme uskoo kurssin kääntyvän jo tiistaina

"Ei mitään ihmeellistä tarvitse taikoa" - Hakan Tino Purme uskoo kurssin kääntyvän jo tiistaina

Tino Purme uskoo Hakan kääntävän kurssin omalla pelillään. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kotiottelut jatkuvat tiistaina, kun mustavalkoiset kohtaavat SJK:n. Tino Purme tietää reseptin, millä Haka pääsee takaisin voittokantaan.

Vahvan alkukauden jälkeen Hakalla on allaan kolme kirvelevää tappiota. Purmeen mukaan joukkueessa ei ole kuitenkaan painettu paniikkinappulaa, vaan tulokset ovat olleet pienestä kiinni.

– Kyllähän kaikki tiedostavat, että meillä on tässä muutama tappio alla. KuPS-pelissä oli kuitenkin sen verran paljon parempiakin asioita, että kun niitä teemme lisää, niin ne näkyvät myös sitten SJK-pelissä.

Purmeen mukaan joukkueen pelaamisessa on ollut hiottavaa molemmissa päissä kenttää. Treenikentällä on kuitenkin painettu hommia tilanteiden ratkaisemiseksi.

– Meillä on ollut viime peleissä ongelmia maalipaikkojen luomisessa ja niiden viimeistelyssä. Meillä on myös tosi isokokoinen joukkue, niin erikoistilanteiden pitää olla parempia. Olemme niistä päästäneet pari maalia emmekä ole niistä tehneet, vaikka tämän kokoisena joukkueena niistä pitäisi tehdä. Se menee myös vähän omaan piikkiin, ettei ole tullut tarpeeksi hyviä palloja. Treenaamme niitä ja toivotaan, että ne alkavat vähitellen tuottaa tulosta, analysoi Purme.

FC Hakan tiistainen vastustaja SJK on aloittanut kauden ennakoitua heikommin. Seinäjokiset ovat sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja nappasivat viime ottelussaan kauden toisen voittonsa.

– He voittivat viime pelinsä ja saivat monen pelin tappioputken poikki. He tulevat varmasti nälkäisinä, kun alkukausi on mennyt sen verran huonosti.

Purmeen mukaan Hakan leirissä ei ole tarvetta kehitellä poppakonsteja, vaan kotijoukkueella on aseet vastustajan kaatoon.

– Jos pelaamme omaa peliämme, niin tuloskin on varmasti hyvä. Ei tuossa mitään ihmeellistä tarvitse taikoa, että se voitto tulisi.

– Ei KuPS esimerkiksi juuri paikoille päässyt, mutta siitä huolimatta päästimme pari maalia. Viimeisten ratkaisujen pitää olla huolellisempia molemmissa päissä kenttää, korostaa Purme.

Lisää uutisia