vko.19 // 15.5.2022

Ilves voittoon Pennasen osumalla (Ilves-IFK Mariehamn 1-0)

Ilves isännöi sunnuntaina saaristomeren lippulaivaa IFK Mariehamnia ja otti voiton niukasti lukemin 1-0.

Pienen hermostuneisuuden myötä molemmilla joukkueilla oli vetopaikkoja heti alkuminuuteista lähtien. Todelliset vaaranpaikat olivat kuitenkin vähissä. Tuco ja Petteri Pennanen olivat totutun vahvoja pallonsuojaajia keskikaistalla, IFK:n laitalinkit puolestaan pitivät yllä vauhtia kentän sivuilla.

Jakson edetessä tupsukorvat ottivat koko ajan vankemman otteen pelistä. Hyvät hyökkäysaihiot pitivät valkopaidat valppaina. Vain 19-vuotias hongankolistaja Elmo Henriksson sai kuitenkin olla melko rauhassa maalinsuulla, sillä pallo pysytteli puolustusmuodon ulkopuolella. Harvat vedotkin karkasivat ohi maalin.

Aluettaan varjellessaan saarelaiset valuivat oman boksin liepeille ja luovuttivat suosiolla pallonhallinnan isännille. Satunnaiset vastahyökkäykset tyrehtyivät usein jo puolessa kentässä.

Toisella jaksolla aurinko pilkahteli pilviverhon takaa ja lämpö pelissä alkoi kasvaa muutenkin. Perinteisesti kovasta kaksinkamppailupelistään tunnettu Maarianhamina oli edelleen valmis antamaan ja ottamaan taklauksia.

Ilves alkoi nostaa pelaajistoaan entistä kärkkäämmin hyökkäyskolmannekselle. 57. minuutilla se oli kostautua, kun John Owoeri pääsi kirmaamaan puolittaiseen läpiajoon pallonriiston jälkeen. Puolen kentän mitalta tilannetta paikkaamaan juosseet tupsukorvat saivat kuitenkin häirittyä hyökkääjää tarpeeksi, ja lopulta tilanne päättyi Yanga Balison nuhaiseen vetoon suoraan Rasmus Leislahden syliin.

Kissapeto ei loppua kohden meinannut enää saanut vetopaikkoja Tuomas Ollilan toiveikasta vapaapotkua lukuun ottamatta. Helpottava ratkaisu nähtiin kuitenkin 83. minuutilla, kun Momodou Sarr teki hyvän nousun paitsion rajamailta boksin vasempaan reunaan ja syötti keskustaan. Pennanen ujutti taidokkaalla "takavasaralla" pelivälineen rysään, ja Ratina räjähti juhlintaan.

Lisäajalla Leislahti otti vielä "game saver" -torjunnan Jean-Christophe Coubronnen lähietäisyyden puskuun. Päätösvihellys merkitsi 1–0-voittoa, kauden ensimmäistä nollapeliä ja jo kolmatta perättäistä kotivoittoa tamperelaisten eduksi.