AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2022

Ilves/2:n päävalmentaja Mika Lahtinen: "Harvemmin sitä harmittelee vastustajan kohtaloa"

Ilves/2:n päävalmentaja Mika Lahtinen: "Harvemmin sitä harmittelee vastustajan kohtaloa"

Ilveksen Suomen Cup jatkuu nyt Ilves/2:n harteilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Cup-romantiikasta on tänä keväänä puhuttu paljonkin ja sitä todellakin oli Ilvesten keskinäisessä ottelussa 4. kierroksella keskiviikkona.

Todella kovassa hurmoksessa taistellut Ilves/2 ei todellakaan kumarrellut edustusjoukkueensa edessä, vaan sisukkaasti puolusti omaa maaliaan ja raivasi tiensä Suomen Cupin viidennelle kierrokselle.

Ilves/2 päävalmentaja Mika "Lada" Lahtinen oli pelin jälkeen hämmentyneen onnellinen.

– Tämä on nyt sitä cup-romantiikkaa, jota lähdettiin hakemaan. Halusimme tehdä tästä ottelun, ja se tosiaan tehtiinkin. Ketään ei varmastikaan yllätä pelin käsikirjoitus, paine omalla maalilla kasvoi koko ajan. Kyllä täytyy hattua nostaa ihan jokaiselle meidän pelaajalle tänään. He olivat tänään sotureita!

Varsinkin pelaajien asenne saa valmentajalta suitsutusta.

– Olihan tämä aivan uskomaton suoritus. Pelaajien uhrautuminen oli todella kovaa. Olen hemmetin onnellinen näiden jätkien puolesta.

Jos oli kakkosjoukkueella ollut ongelmia oman boksin sisällä edellisessä sarjapelissä, niin tänään siitä ei näkynyt häivähdystäkään. Edustuksella oli lukuisia kulmapotkuja, mutta kakkosen pelaajat hoitelivat ne keskitykset väljemmille vesille.

– Meillä oli tänään aika ohkainen vaihtopenkki, mutta niin vaan saatiin sieltä lisävoimaa vaihtojen kautta. Santeri Pitkäkoski hyvänä esimerkkinä. Kaveri tuli intistä ja ehti parit treenit vetää. Niin vaan paini Tucon kanssa ja hyvin painikin. Taisteluilme oli kova tänään.

Ladalle tilanne oli hiukan erikoinen. Häntä harmitti oman edustusjoukkueen kohtalo ja varsinkin ratkaisumaalin synty.

– Harvemmin sitä harmittelee vastustajan kohtaloa, mutta tänään ilman muuta näin on. On todella onnellinen voitosta, mutta kyllähän sitä hiukan varjostaa edustuksen kohtalo. Varsinkin, kun tuo viimeinen maali tuli tuolla tavoin.

Torstaina arvotaan Ilves/2:lle vastustaja viidennelle kierrokselle. Ladan mukaan joukkue on valmis kaatamaan seuraavankin esteen.

– Tätä romantiikkaa halutaan jatkossakin. Huomenna nähdään, kuka arvotaan vastaan. Tänään pystyttiin Veikkausliigan joukkue kaatamaan, miksei siihen pystyttäisi uudelleenkin.

Lisää uutisia