AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2022

"Olen sopeutunut todella hyvin Tampereelle" - Kai Meriluoto löytänyt maalijyvän

"Olen sopeutunut todella hyvin Tampereelle" - Kai Meriluoto löytänyt maalijyvän

Kai Meriluoto on ollut tehokkaana. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK.n hyökkääjä Kai Meriluoto lähti lainasopimuksella hakemaan säännöllistä peliaikaa Ilveksestä, ja nuori hyökkääjä on ollut jopa yllättävänkin suurena osana Ilveksen pirteää hyökkäyspelaamista.

Ensimmäiset kaksi Veikkausliigaottelua Meriluoto pelasi maaleitta, mutta sitten alkoi tapahtua: 19-vuotias kärkipelaaja on tehnyt viimeisen kolmen ottelun aikana neljä maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön.

Meriluoto johtaa neljällä maalillaan Veikkausliigan maalipörssiä yhdessä Lee Erwinin, Benjamin Källmanin, Michael Lopezin sekä Tim Väyrysen kanssa. HJK-kasvatti on kunnostautunut myös ahkerana laukojana: Meriluodon 13 laukausta oikeuttavat tilastossa sijalle neljä. Koko sarjan aktiivisin laukoja on ollut Klubin Casper Terho (18 laukausta, 2 maalia).

– Pelini on lähtenyt hyvin käyntiin jo pre-seasonilta lähtien. Olen pelannut mielestäni hyvin ja tehnyt muutaman maalinkin. Liigassa vauhti on hyvä, juuri oikeanlainen steppi minulle urani kannalta, Meriluoto kommentoi.

– Olen sopeutunut todella hyvin Tampereelle. Tunsin jo entuudestaan muutaman pelaajan, ja koko joukkue otti minut hyvin vastaan. Tunsin jo muutaman päivän jälkeen olevani osa joukkuetta.

Mikä sitten on Meriluodon suuren vastuun ja maalivireen takana? Hyökkääjälupauksella on siihen selvä vastaus.

– Kova työnteko. Olen tehnyt todella paljon hommia viimeisten kuukausien aikana, joten olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Sitä kautta olen onnistunut myös maalinteossa.

– Suuri vastuu ei ole tullut yllätyksenä, vaikka tullessani tänne en tietenkään voinut tietää, kuinka paljon peliaikaa saisin. Luotan kuitenkin itseeni ja siihen, että kovan työnteon kautta saan paljon vastuuta.

Lisää uutisia