AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 20.4.2022

Paatelainen otti HIFK:n ohjat – ”Olen kaivannut sitä jokapäiväistä kontaktia pelaajien kanssa”

Paatelainen otti HIFK:n ohjat – ”Olen kaivannut sitä jokapäiväistä kontaktia pelaajien kanssa”

Mixu Paatelainen aloitti HIFK:n päävalmentajana.

Mixu Paatelainen veti HIFK:lle ensimmäiset harjoitukset keskiviikkona, kun hän otti joukkueen komennukseensa. Viime vuodet maajoukkueiden parissa toiminut Paatelainen uhkuu intoa päästessään jokapäiväiseen valmennustoimintaan.

Paatelaisen edelliset pestit ovat olleet Latvian A-maajoukkueen sekä Hongkongin maajoukkueen peräsimessä. Paatelainen on innoissaan päästessään jälleen työn ääreen harjoituskentällä.

- Viimeiset kaksi valmennuspestiäni ovat olleet maajoukkuepestejä. Olen kaivannut sitä jokapäiväistä kontaktia pelaajien kanssa treenikentällä, infon ja palautteen antamista sekä tehdä töitä treenikentällä, Paatelainen kertoo.

Paatelainen toivoo pystyvänsä kehittämään pelaajia ja sitä kautta viemään joukkuetta eteenpäin.

- Täytyy pitää huoli siitä, että jokaisen harjoituksen jälkeen pelaaja saa jotain minkä takia hän pystyy pelaamaan paremmin seuraavassa ottelussa. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja tehdä pitkäjänteisen systemaattisesti hommia. Se miten pelaajat omaksuvat ne asiat mitä tuon heille, niin se riippuu siitä kuinka selvä minä olen ja kuinka selvästi tuon omat ajatukseni esille sekä millainen kyky pelaajilla on ottaa vastaan infoa. Sen aika näyttää, mutta on varma asia, että hartiavoimin tehdään töitä sen eteen, että peli on parempaa ja sitä kautta tulokset ovat parempia, painottaa Paatelainen.

Paatelaisen tulikaste HIFK:n päävalmentajana on edessä perjantaina, kun HIFK kohtaa Paatelaisen kasvattajaseuran FC Hakan. Tuore HIFK-luotsi ei usko, että hänen kädenjälkensä juuri näkyy vielä tulevassa kamppailussa.

- Tänään oli ensimmäiset harjoitukset, huomenna toiset ja sitten on jo perjantain peli. Aika nopeasti tässä mennään jo suoraan peliin. En usko, että perjantaina näkyy vielä mitään siitä mihin suuntaan menemme. Jossakin vaiheessa se tulee näkymään myös kentällä.

Paatelaisen debyytti HIFK:n päävalmentajana on edessä perjantaina, kun joukkue kohtaa Valkeakoskella FC Hakan. Ottelu alkaa kello 18.00.

Lisää uutisia