AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2022

"Paransimme toisella jaksolla" - HJK-luotsi Koskela jakoi tunnustusta myös VPS:lle

"Paransimme toisella jaksolla" - HJK-luotsi Koskela jakoi tunnustusta myös VPS:lle

HJK väänsi pisteet VPS:lta. (Kuva: Apollo Photo)

HJK pääsi kotimatkalle Vaasasta pääsiäismaanantaina kolme pistettä taskussaan Atomu Tanakan toisen jakson maalin tuotua 1-0-voiton VPs:sta.

Klubi on voittanut nyt kaikki kolme otteluaan numeroin 1–0 ja nousi sarjan jaetulle kärkipaikalle Kuopion Palloseuran kanssa. Molemmat joukkueet ovat keränneet kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä.

HJK:n valmistautuminen maanantain otteluun ei sujunut optimaalisesti, kun loukkaantumisten lisäksi myös sairastelut ovat vaivanneet joukkuetta.

– Vähän hankala harjoitusviikko takana monien sairastelujen myötä. Nassim (Boujellab) ja Miska (Ylitolva) olivat siksi tänään kokonaan sivussa, ja myös Cassu (Casper Terho) oli viime viikolla pitkään kipeänä, minkä vuoksi hän ei tietenkään pystynyt pelaamaan isoja minuutteja, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Nihkeän ensimmäisen puoliajan jälkeen HJK siirtyi selkeästi kuskin paikalle ja loi tukun laadukkaita maalipaikkoja. Koskela antoi tunnustusta VPS:lle, joka onnistui sotkemaan HJK:n suunnitelmia avauspuolikkaalla.

– Eka jakso oli meiltä heikko, ja toisaalta on annettava tunnustusta Vepsulle: he pelasivat vahvan avausjakson. He ovat isokokoinen ja ikävä vastustaja. Emme tehneet perusasioita riittävän laadukkaasti pallon kanssa tai ilman, ja lisäksi he olivat meitä aggressiivisempia. He veivät paljon ykkös- ja kakkospalloja, joiden voittaminen korostuu kuluneella tekonurmella, jota ei ollut kasteltu.

– Toisella jaksolla paransimme monella tavalla, ja Vepsun pallonhallintajaksot vähenivät. Tätä kautta pelin painopiste oli lähellä vastustajan maalia, ja saimme täyden kontrollin pelistä. Saimme keskitysten sekä erikoistilanteiden kautta muutaman hyvän tilanteen ja sitä kautta myös maalin, analysoi Koskela jälkimmäistä puoliaikaa.

Yksi tehty maali riitti tänäänkin voittoon, kun vastustaja jäi jälleen maaleitta. Joukkue kääntää katseensa seuraavaksi kohti lauantain Inter-kotiottelua.

– Kolmen pisteen lisäksi toisen jakson asioita voimme viedä tästä mukaamme, kun keskiviikkona lähdetään valmistautumaan kohti lauantain Inter-kotipeliä, summaa Koskela.

Lisää uutisia