AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 16.4.2022

Poikien maajoukkuemaalivahti HJK:sta lainalle KTP:n riveihin Ykköseen

Poikien maajoukkuemaalivahti HJK:sta lainalle KTP:n riveihin Ykköseen

KTP vahvisti maalivahtiosastoaan Ykkösen kauden kynnyksellä. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP:n maalivahtiosasto täydentyy, kun seura on solminut koko pelikauden mittaisen lainasopimuksen HJK:n organisaatioon kuuluvan Aleksi Partasen kanssa.

Poikien maajoukkueeseen kuuluva 18-vuotias veräjänvartija on innoissaan uudesta haasteesta.

– Olen tullut Kotkaan hyvillä mielin ja tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon ja saada kokemuksia miesten otteluista, Partanen toteaa.

185-senttisen Partasen vahvuudeksi kerrotaan jalalla pelaaminen ja pelin avaaminen, jossa hän osaa löytää kentältä tyhjiä tiloja.

– Viihdyn niissä tilanteissa, kun oma joukkue pyrkii purkamaan vastustajan prässin pelaamalla. Jos kehityskohteita halutaan miettiä, niin haluan tulla kaikilla osa-alueilla entistä paremmaksi, nuorukainen sanoo.

Ennen HJK:ta Jyväskylän Jalkapalloklubissa ja Äänekosken Huimassa pelanneen Partasen osaamisesta Kotkassa saatiin jo ensimakua viime viikon sunnuntaina, kun hän pelasi KTP:n farmiseura Peli-Karhujen Suomen Cupin ottelussa. Partanen sai tällin jalkaansa ensimmäisen puoliajan aikana ja hänet jouduttiin vaihtamaan ensimmäinen puoliajan jälkeen pois kentältä. Partasen pelatessa ei hänen selkänsä taakse mennyt ensimmäistäkään laukausta.

– Olihan siinä pelko vakavammasta vammasta, mutta onneksi selvisin siitä muutaman päivän huililla. Uskon, että olen täydessä tikissä, kun kausi maanantaina käynnistyy, Partanen sanoo.

Partanen tiedostaa, ettei peliajan metsästäminen KTP:n Ykkösessä ole helppoa. Hän pyrkii kuitenkin jokapäiväisellä harjoittelulla haastamaan Anton Lepolan taistelussa peliajasta.

– Pyrin tekemään kaikki asiat harjoituskentällä ja sen ulkopuolella mahdollisimman hyvin. Sitä kautta voi kehittyä ja tietysti pitää onnistua peleissäkin, Partanen sanoo.

KTP:n miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Jussi Riikonen näkee Partasessa mielenkiintoisen valmennettavan.

– Aleksi on urheilullinen ja todella oppimiskykyinen ja -haluinen maalivahti. Vahvuudet tällä hetkellä ovat jalalla pelaamisessa ja nopeana pelaajana hän on hyvä lähi- ja reaktiotorjunnoissa. Hän tiedostaa mitä vaatii, jotta pystyy pelaamaan kansainvälisissä otteluissa ja elää urheilijan mukaisesti, Riikonen ruotii.

Lisää uutisia