AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 14.4.2022

"Tulemme parantamaan vielä paljon" - Valakari tyytyväinen kauden alkuun tuloksellisesti

"Tulemme parantamaan vielä paljon" - Valakari tyytyväinen kauden alkuun tuloksellisesti

Simo Valakari rakastaa nollapelejä. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS:n alkukausi on sujunut tuloksien valossa erinomaisesti, kun kahden pelin jälkeen kuopiolaiset porskuttavat puhtaalla pelillä sarjan kärkipaikalla, kun perjantain seuraavana haasteena edessä on SJK.

Ottaen huomioon hyvin haastavan talven harjoittelujakson keltapaidoille voi antaa kahdesta ensimmäisestä ottelusta puhtaat paperit. Tuloksien taakse katsoessa KuPS:n molemmissa otteluissa on ollut paljon hyvää, mutta myös paljon kehitettävää. Täysin ehjää 90-minuuttista ei joukkueelta ole vielä nähty, mutta se myös toisaalta korostaa otettujen voittojen arvoa.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari on luonnollisesti iloinen kahdesta voitosta, mutta isommassa kuvassa hän ei koe tulosten vaikuttaneen joukkueensa arkeen.

- Totta kai kuusi pistettä kahdesta ottelusta on tuloksellisesti juuri niin hyvä alku kuin mahdollista. Aina puhutaan siitä, miten tärkeää on saada tuloksellisesti hyvä startti kauteen, mikä on ihan totta. Itse kuitenkin ajattelen sen myös niin, että vaikka tulokset eivät olisikaan olleet näin hyviä, se ei olisi muuttanut mitään meidän päivittäisessä arjessamme. Pyrimme kehittämään omaa pelaamistamme päivä päivältä ja ottelu ottelulta, Valakari summaa.

Yksittäisiä kehityskohteita päävalmentaja ei halua nostaa, vaan hän näkee joukkueellaan olevan paljon petrattavaa pelin jokaisella osa-alueella.

- Jos katsotaan puolustuspeliä, niin rakastan nollapelejä. Se, että pystyy pitämään nollan omissa, on todella kovan joukkueen merkki – alkukaudella emme ole vielä siihen pystyneet. Me haluamme myös kontrolloida palloa ja saada omaa pallollista pelaamistamme monipuolisemmaksi. Hyökkäyskolmanneksella pystymme myös olemaan paljon vaarallisempia.

- Nämä ovat kuitenkin olleet todella kovia pelejä Interiä ja Ilvestä vastaan ja voimme olla tyytyväisiä kauden alkuumme. Uskon ja tiedän, että tulemme parantamaan vielä paljon, Valakari listaa.

KuPS-SJK Väre Areenalla perjantaina 15.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lisää uutisia