AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2022

"Mielenkiinnolla 8-tien derbyyn" – AC Oulu antaa vastuuta nuorille cupin ottelussa

"Mielenkiinnolla 8-tien derbyyn" – AC Oulu antaa vastuuta nuorille cupin ottelussa

Teemu Tavikainen uskoo pallon pomppivan AC Oulullekin. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu suuntaa keskiviikkona kohti Kokkolaa ja Suomen Cupin 3. kierroksen ottelua GBK:ta vastaan.

Laivastonsinisten kokoonpanoon on odotettavissa jonkin verran muutoksia sitten Veikkausliigan avausotteluiden.

- Luonnollisesti meillä joukkue elää edelliseen peliin nähden, mutta tämä antaa mahdollisuuksia muille näyttää osaamistaan ja osa saa virallisissa peleissä myös mahdollisesti debyytin, kommentoi AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen lähtökohtia illan matsiin.

Tavikaisen mukaan keskiviikkona selkeä tavoite on jatkopaikan lisäksi napata annos itseluottamusta tuleviin otteluihin.

- Valitettavasti virheitä sattuu ja ne ovat meille maksaneet alkukaudesta, mutta semmoista se välillä on. Riskit ja hyödyt on vain otettava isommin huomioon lähellä omaa boksia. Mutta ei tätä asiaa nyt sen kummemmin olla alettu lietsomaan, koska siihen ei ole aihetta.

- Molemmissa Veikkausliigaotteluissa olemme esiintyneet kumminkin pelillisesti ihan lupaavasti ja uskotaan, että jossain vaiheessa pitkän kauden aikana pomppii jokunen helpompi maali myös meidän eduksemme. Pelejä on vielä paljon jäljellä ja pelaamalla hyvin yleensä peleissä pärjää myös tuloksellisesti paremmin, summaa Tavikainen.

Tavikainen vihjaa, että GBK-ottelussa kentällä saatetaan nähdä varsin nuorekas AC Oulu.

- Nostaisin meidän nuorta kaartiamme tässä kollektiivisesti esille. Kentällä tulee olemaan paljon ennakkoluulotonta yrittämistä, taistelua ja ennen kaikkea taitoa. Mielenkiinnolla lähdetään tähänkin 8-tien derbyyn.

GBK – AC Oulu Kokkolan Keskuskentällä keskiviikkona 13.4. kello 17.30. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia