AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2022

FC Lahden Teemu Penninkangas tekee kestäviä valintoja

FC Lahden Teemu Penninkangas tekee kestäviä valintoja

Teemu Penninkangas on kotiutunut Lahteen.

Merkillepantava ja usein toistuva näky Lahden ulkoilualueilla on raamikas 194-senttinen jalkapalloilija Teemu Penninkangas. Hän ammentaa voimaa ja virkistystä alueen luonnosta yhdessä tyttöystävänsä Laura Karppisen ja pariskunnan shiba inu -koira Sulon kanssa.

Penninkankaan perhe on ansainnut mainetta Irlantia myöten ympäristörakkaudestaan sekä retkeilystään pyörän selässä ja kävellen. Laajalle urheiluyleisölle Penninkangas on tunnettu FC Lahden riveistä, joita hän on vahvistanut puolustajana vuoden 2019 alusta.

– Jalkapallon perässä on tullut kierreltyä, mutta Lahdesta on tullut koti, jossa viihdymme. Sulon kanssa kulkiessa alue on tullut jopa tutummaksi kuin monelle paikkakuntalaiselle. Kaupungin parhaat puolet ovat lähellä oleva kaunis luonto rauhallisine metsäpolkuineen ja hyvät pyöräilymahdollisuudet, Penninkangas kertoo Lahden kaupungin tekemässä haastattelussa.

Lähes jokainen lahtelainen asuu 300 metrin etäisyydellä virkistysalueesta. Lahden luonnossa voi kokea niin järvimaisemat, Salpausselän mäkiset maastot, suot kuin luonnontilaiset metsätkin. Kaupunkiluonnon monimuotoisuudesta pääsee nauttimaan lähellä keskustaa ja maastoliikuntapoluille on helppo poiketa kokemaan metsän rauhaa.

Penninkangas on saavuttanut urallaan paljon: Suomen mestaruus jalkapalloseura SJK:n paidassa, kaksinkertainen Suomen Cupin voitto ja Liigacupin voitto. Hän on pelannut myös irlantilaisseura Sligo Roversissa.

– Olen kiitollinen ja ylpeä saavutuksistani. Olen saanut edustaa montaa hienoa seuraa, hän vakuuttaa.

Penninkankaan kunnianhimo ei jää urheiluun vaan ulottuu hänen henkilökohtaiseen elämäänsä. Perhe pyrkii vaalimaan ympäristöä ja ilmastoa tekemällä kestäviä valintoja.

– Arjessamme hankimme vain mitä tarvitsemme, emmekä kuluta turhaan. Suosimme hyviä, kestäviä ja kotimaisia brändejä. Esimerkiksi Sulon uudet juoksuvaljaat on valmistanut kotimainen firma merien muovijätteestä.

– Omistamme auton mutta emme käytä sitä paljoakaan varsinkaan kesällä, vaan liikumme pitkälti kävellen ja pyöräillen. Pelaajien kanssa kuljetaan treeneille pääasiassa kimppakyydeillä.

Koko haastattelu on luettavissa Lahden kaupungin verkkosivuilta.

Lisää uutisia