vko.13 // 3.4.2022

VPS ja AC Oulu tasasivat pisteet (VPS-AC Oulu 2-2)

VPS ja AC Oulu aloittivat vaiherikkaalla tasapelillä. (Kuva: Samppa Toivonen / APOLLO PHOTO)

Vaiherikas Veikkausliiga-avaus päättyi Vepsun ja AC Oulun pistejakoon, kun Hietalahdessa pelattiin lauantai-iltana 2–2-tasapeli.

AC Oulu hallitsi peliä alkuun, ja Vepsun pelaamisesta oli nähtävissä, että kyseessä oli kauden avausottelu. Vepsu sai kuitenkin luotua maalipaikkoja ja pääsikin ensimmäisenä maalitaululle, kun Steven Morrissey onnistui riistämään pallon aivan päätylinjan rajasta AC Oulun puolustajalta Sandro Embalolta, ja tämän jälkeen laittamaan pallon maaliin. Tauolle lähdettiin 1–0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin kaksi upeaa maalia. Ensin AC Oulun Riku Selander laukoi pallon kaukaa Vepsun maalin yläkulmaan. VPS kuitenkin lunasti johtonsa takaisin heti minuutin sisällä AC Oulun tasoitusmaalista, kun Sebastian Strandvallin oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi boksin rajalla majailevan Aleksi Pahkasalon, joka laittoi pallon komeasti maaliin suoraan ilmasta.

VPS piti johtoasemansa aina 88. peliminuutille asti, kunnes Oulun argentiinalaiskärki Michael López pääsi laittamaan pallon maaliin Oulun sivuvaparin jälkitilanteesta. Ottelu päättyi 2–2-tasapeliin, ja molemmat joukkueet lähtivät Elisa Stadionilta yhden pisteen kanssa.