AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 3.4.2022

​Vasara harmitteli yhtä lipsahdusta - "Ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen"

​Vasara harmitteli yhtä lipsahdusta - "Ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen"

"Vesku" näki paljon hyviäkin asioita Hongan pelissä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka jäi pisteittä lauantaisessa metroderbyssä HJK:ta vastaan, vaikka eväät oli parempaankin tulokseen.

Ottelussa ei varsinaisesti maalipaikoilla juhlittu ja Casper Terhon osuma toisella jaksolla jäi ainoaksi tuoden HJK:lle 1-0-voiton. Honka puolusti päävalmentaja Vesa Vasaran mukaan vahvasti, mutta hyökkäyspeliin jäi toivomisen varaa.

– Pyrimme aloittamaan puolustusprässejä ja onnistuimmekin sulkemaan HJK:ta tietyille alueille varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Saimme muutamassa hyvässä paikassa riistoja, sitten meillä jäi vähän laatu uupumaan niissä hetkissä, että olisimme päässeet muutamaan nopeaan hyökkäykseen enemmän epäorganisoitunutta HJK:ta vastaan, Vasara kertasi.

- Puolustimme tänään muutenkin koko ottelun ihan ok-tasolla, lukuun ottamatta sitä yhtä tilannetta. Todennäköisesti siinä kävi pieni kommunikaatiovirhe ja Terho pääsi viimeistelemään. Emme saaneet tänään tarpeeksi laatua omaan pallolliseen tekemiseemme, jotta olisimme päässeet luomaan enemmän uhkaa.

Paljon hyvääkin pelissä kuitenkin Vasaran mukaan oli ja espoolaiset katsovat eteenpäin luottavaisin mielin.

- En toki sano, etteikö meillä olisi ollut tarpeeksi aihioita tehdä 1-2 maalia, mutta tarvitsisimme vielä enemmän niitä hetkiä, joissa pystymme luomaan pallolla ongelmia vastustajalle ja sitä kautta enemmän vaarallisia maalipaikkoja. Joukkue tekee töitä ja yritti nytkin kaikkensa.

- Ei missään nimessä tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Tällä kertaa vastustaja oli yhden maalin parempi, mutta meillä on hyvä juttu menossa ja hyvä, työteliäs ryhmä edelleen. Olen ihan ylpeä joukkueesta, vaikka emme nyt aivan onnistuneet, Vasara summasi.

Lisää uutisia