AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2022

KuPS tähtää jälleen pitkälle Euroopassa – "Pitää olla samat satsaukset"

KuPS tähtää jälleen pitkälle Euroopassa – "Pitää olla samat satsaukset"

Kuva: Juha Leskinen

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari sanoo satsauksen ja unelmien olevan avainasemassa eurocupeissa pitkälle menemisessä.

Kesä ja 2021 olivat veikkausliigaseuroille hienot myös eurocupeissa. HJK eteni Konferenssiliigassa lohkovaiheeseen ja KuPS oli lohkosta vain yhden otteluparin päässä pudoten Bundesliigassa viime kaudella seitsemänneksi sijoittuneelle Union Berlinille.

Europelit ovat vahva mauste KuPS:lle tänäkin kesänä, joskin päävalmentaja Simo Valakarilla on aiheeseen oma lähestymistapansa. KuPS osallistuu cupmestarina jälleen Konferenssiliigaan.

- Olen aina sanonut, että ei voi keskittyä vain europeleihin. Vaikka olisi kerännyt kuinka kalliin joukkueen tahansa, Euroopassa arpa merkitsee niin paljon. Sieltä voi tulla todella ylivoimainen joukkue ja sitten on vain yksi ottelupari. Siinä on niin paljon sattumaa, että tärkein asia, mihin meidän pitää keskittyä on se, että me pelaamme hyvin! Sitten kun europelit tulevat, me jatkamme meidän hommaamme, johon olin todella tyytyväinen viime vuonna!

- Monet ihmiset tulivat kysymään, muutatteko te teidän tekemistänne ja pelaamistanne, kun menette Eurooppaan. Päinvastoin, me tarkensimme pelaamistamme, pelasimme niillä asioilla, joilla harjoittelimme koko talven. Se on tärkeää, hän sanoo.

KuPS:n jalkoihin jäivät ennen Unionin kohtaamista armenialainen Noah, ukrainalainen Vorskla Poltava ja kazakstanilainen Astana. Huipennuksensa keltamustien eurourakka sai Berliinin olympiastadionilla 25000 katsojan edessä tasapeliin Unionia vastaan.

Valakari nostaa seuran satsaukset korkeaan arvoon viime eurokesää kerratessa ja tulevaa ennakoidessaan.

- Miten sen voi toistaa? Jos kysyt pelaajiltamme, niin ne kokemukset, joita koimme Euroopassa, olivat aivan fantastisia! Me haluamme kokea ne uudestaan! Seura satsasi paljon: lensimme yksityiskoneilla, asuimme hotelleissa, eli se oli tosi kallis keikka. Miten se on mahdollista? Pitää olla samat satsaukset, pitää uskoa unelmaan ja uskoa omaan pelaamiseen, hän sanoo.

Veikkausliigan avauskierroksen ottelu KuPS-FC Inter Väre Areenalla lauantaina 2.4. kello 17. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lisää uutisia