AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2022

Avausvoitto maistui HJK:n Toni Koskelalle - "Tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen ja nollapeliin"

Avausvoitto maistui HJK:n Toni Koskelalle - "Tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen ja nollapeliin"

HJK kaatoi Hongan niukasti. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK avasi Veikkausliigakauden niukalla 1-0-voitolla FC Hongasta metroderbyssä.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli ottelun jälkeen positiivisella mielellä tärkeän avausvoiton myötä.

– Tietysti hyvin tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen ja nollapeliin, jotka ovat olleet meille hankalia pitää. Hyökkäyksessä Honka sai ensimmäisellä jaksolla ohjattua meidät liian helposti laitaan, emmekä pystyneet etenemään niin kuin meidän pitäisi. Luotiin kuitenkin kaksi ihan ok -maalipaikkaa, Koskela kertasi.

– Toisella jaksolla "Cassun" (Terho) avulla saatiin leveyttä kahteen linjaan. Pystyttiin sitä kautta liikuttamaan palloa paremmin ja pitämään sitä helpommin syvällä vastustajan kenttäpuoliskolla ja myös pidempiä jaksoja. Tehtiin hieno maali.

Lopputulosta saatiin kuitenkin jännittää loppuun saakka Hongan haettua tasoitusta.

– Lopussa passivoiduttiin ehkä vähän liikaa. Honka piti palloa, mutta meillä oli kuitenkin hyvä kontrolli, maalipaikkoja heille tuli siinä oikeastaan vain yksi puolikas. Kokonaisuutena mielestäni avauspeliksi, jossa on aina omat juttunsa, hyvä suoritus.

HJK joutui tekemään jo alussa vaihdon, kun Anthony Olusanya korvasi Roppe Riskin.

– Anttu [Olusanya] pelasi Hammarbytä vastaan 10 minuuttia mutta on ollut muuten käytännössä koko talven pois. Nyt hän joutui pelaamaan siihen nähden tosi isot minuutit mutta hoiti hommansa tosi hyvin. David [Browne] on myös ollut sivussa, ja hänkin joutui nyt pelaamaan koko pelin – siihen nähden solidi esitys, jonka päälle on hyvä jatkaa.

Lisää uutisia