AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 1.4.2022

Meno muuttui FC Interissä – ”Valmentaja halusi viedä meidät pois mukavuusalueeltamme”

Meno muuttui FC Interissä – ”Valmentaja halusi viedä meidät pois mukavuusalueeltamme”

Rick Ketting piti erilaisesta harjoituskaudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter lähti tähän kauteen uudessa opissa, kun Miguel Grau otti Turun sinimustien vetovastuun itselleen. Interin kapteeni Rick Kettingin mukaan uusi valmentaja on tuonut mukanaan uudet kujeet.

Inter siirtyi Graun aikakauteen kolmen Jose Riveiron alaisuudessa vietetyn vuoden jälkeen. Vaikka molemmat ovat espanjalaisia, niin Grau on tuonut mukanaan omat mausteensa.

- Harjoituskausi oli aika mielenkiintoinen. Valmentaja halusi viedä meidät pois mukavuusalueeltamme ja sinne todella menimme. Olimme muutamana viime vuotena tottuneet tiettyihin rutiineihin, mutta nyt meillä on uusi valmentaja ja meidän on täytynyt rakentaa uudet rutiinit ja perusteet. Se oli mielenkiintoista, mutta myös mukavaa, Ketting avasi Veikkausliigan avaustilaisuudessa.

Kettingin mukaan valmentajien toimintatavoissa on myös yhtäläisyyksiä. Espanjalainen jalkapallo-oppi on molemmille syvään juurrutettu.

- He ovat molemmat espanjalaisia ja he tuovat sitä mukanaan. Haluamme pelata jalkapalloa niin kuin olemme muutaman viime vuoden tehneet, ja haluamme keskittyä siihen tänäkin vuonna. Yritämme pitää palloa ja löytää oikeat hetket mennä vastustajan maalille. Yritämme sitä tänäkin vuonna ja joka peliin pitää parantaa, Ketting mietiskeli.

FC Inter matkustaa KuPS:n vieraaksi kauden avaukseensa. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia