AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 24.3.2022

Maanmies houkutteli Whyten FC Hakaan – ”Täydellinen mahdollisuus ja ihanteellinen paikka”

Maanmies houkutteli Whyten FC Hakaan – ”Täydellinen mahdollisuus ja ihanteellinen paikka”

Oliver Whyte onnistui Liigacupissa maalinteossa. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Hakan uusiseelantilaiskiintiö täydentyi alkuvuodesta, kun Oliver Whyte, 22, teki valkopaitojen sopimuksen. Whyte on sopeutunut uuteen ympäristöön hyvin.

Whyte on urallaan pelannut myös Portugalissa ja Turkissa. Tammikuussa suuntana oli luminen Valkeakoski, kun hän liittyi FC Hakan mukaan. Whyten siirrossa oli näppinsä pelissä myös hänen maanmiehellään Logan Rogersonilla, joka kirmasi valkopaidassa jo viime kaudella.

- Logan oli iso syy tulooni, sillä hän on yksi parhaista kavereistani. Kuulin agentiltani, että Teme on rakentamassa uutta joukkuetta ja hän saattaisi etsiä minun tyylistäni pelaajaa, joten ajattelin tämän olevan täydellinen mahdollisuus ja ihanteellinen paikka, Whyte kertoo Hakan verkkosivuilla.

Uusiseelantilaisten yhteispeli on tuottanut tulosta jo talven aikana, kun Whyte varmisti Hakalle paikan Liigacupin välierässä puskemalla lisäajalla voittomaalin juuri Rogersonin syötöstä.

- Oli hienoa päästä tekemään voittomaali. Tampereella oli vielä paljon kannattajiamme, joten se teki siitä vielä paremman. Ei se mikään harjoiteltu kuvio meiltä ollut eikä ehkä ihan tyypillinen maali minulle, mutta tunnemme toisemme hyvin, joten ei se ihan sattumaa varmasti ollut, että Loganin keskitys löysi minut oikeassa kohdassa, Whyte kertaa maaliaan.

Talvinen Valkeakoski on ollut Whytelle uudenlainen kokemus, sillä Uudessa-Seelannissa ei juuri lunta tupruta vuoristoa lukuun ottamatta. Hän on kuitenkin viihtynyt uudessa seurassaan ja kotikaupungissaan.

- Olen nauttinut todella paljon. Seura ja pelaajat ovat tehneet sopeutumisen hyvin helpoksi ja pidän pelitavastamme. Valkeakoski on suhteellisen hiljainen paikka, mutta tykkään siitä, Whyte kehaisee.

Lisää uutisia