AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 22.3.2022

Issa Thiaw KuPS Akatemian valmentajaksi - ex-pelaaja viihtyy Kuopiossa

Issa Thiaw KuPS Akatemian valmentajaksi - ex-pelaaja viihtyy Kuopiossa

Issa Thiawin pelaajaura päättyi ikävästi polvivammaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran uusi Kakkosen kauteen valmistautuva akatemiajoukkue lähtee tulevaan kauteen Issa Thiawin komennossa.

Senegalilainen keskikenttäpelaaja edusti pelaajana KuPS:aa kausilla 2019-2020. Kausi 2020 jäi hänen osaltaan lyhyeksi, kun talven Suomen Cupin ottelussa tullut polvivamma päätti Thiawin kauden – ja lopulta koko pelaajauran.

Kuopiossa erinomaisesti viihtyvä 29-vuotias entinen keskikenttäpelaaja aloitti pelaajauransa jälkeen opiskelut Kuopiossa ja viime vuonna hän lähti mukaan KuPS:n juniorivalmennukseen. Issa oli muun muassa KuPS:n A-nuorten valmennuksessa joukkueen voittaessa viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden.

- Oli minulle suuri etuoikeus ja kunnia olla pelaajana osa joukkuetta ja päästä voittamaan KuPS:lle Suomen mestaruus. Viime vuonna valmentajana nuorten Suomen mestaruus oli itselleni upea asia ja voittaminen tuntui valmentajana erilaiselta.

- Olen puhunut paljon Simo Valakarin ja Pasi Tuutin kanssa viime aikoina ja uskon että pystymme saavuttamaan yhdessä hienoja asioita KuPS:n kanssa, Thiaw iloitsee.

Thiaw kuvailee itseään valmentajana pelaajaläheiseksi.

- Rakastan jalkapalloa. Pyrin olemaan pelaajilleni helposti lähestyttävä, mutta vaadin heiltä myös paljon. Meillä tulee olemaan hyvä ja vahva joukkue ja tarkoituksenamme on pelata samanlaista jalkapalloa, kuin Veikkausliiga-joukkue. Odotan paljon tulevalta kaudelta, Thiaw päättää.

Lisää uutisia