AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 21.3.2022

​"Jos nuoret vain kuuntelevat..." – Timi Lahti isossa roolissa IFK Mariehamnin kapteenina

​"Jos nuoret vain kuuntelevat..." – Timi Lahti isossa roolissa IFK Mariehamnin kapteenina

Timi Lahdella on vankka rutiini Veikkausliigasta.

Täksi kaudeksi IFK Mariehamniin siirtynyt Timi Lahti tuo rutiinia joukkueeseen ja tästä kertoo myös kapteeninnauha kädessä.

Aikaa Veikkausliigakauden alkuun on enää hiukan toista viikkoa ja Lahti on ollut alkuvuoteen tyytyväinen pääosin.

- Olosuhteet ovat loistavat, kun katsoo vaikka nyt ulos ikkunasta, niin kenttä on loistava, Lahti toteaa IFK TV:lle..

- Toki meillä on ollut hiukan hankala pre-season, kun on ollut koronatapauksia ja pieniä loukkaantumisia. Mutta se on jalkapalloa ja toivotaan, että kaikki ovat kunnossa, kun Veikkausliigakausi alkaa.

IFK Mariehamn on Lahdelle toki tuttu seura vastustajana useammalta kaudelta, mutta yhteyksiä on ollut ennen nyt toteutunutta siirtoakin.

- Ensimmäisen kerran neuvottelin IFK Mariehamnin kanssa jo vuosia sitten, kun lähdin HJK:sta – taisi olla vuonna 2013. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja uskon, että meillä on nyt hyvät mahdollisuudet yllättää monet tällä kaudella.

Kapteenin rooli on tavallaan uusi ja tavallaan myös hyvin tuttu ja 31-vuotiaalla Lahdella on selkeä näkemys siitä, mitä hän pyrkii kipparina tekemään. Kokemusta on ainakin tarjolla, sillä tilillä on lähes 250 Veikkausliigaottelua FC Hakassa, HJK:ssa, VPS:ssa ja FC Lahdessa.

- Olen varmaan seitsemän viime vuotta ollut varakapteenina, joten tämä ei ole ihan uusi juttu, mutta olen nyt ensi kertaa varsinainen kapteeni. Totta kai tämä on iso kunnia ja yritän johtaa esimerkillä kentällä ja sen ulkopuolella.

- Meillä on myös paljon nuoria pelaajia ja pyrin antamaan heille neuvoja – jos he vain kuuntelevat, Lahti nauraa.

Lähde: IFK TV
Lisää uutisia