AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2022

"Jokainen haluaa nyt voittaa mestaruuden" - Inter-toppari Ruxi odottaa hyvätasoista Liigacupin finaalia

"Jokainen haluaa nyt voittaa mestaruuden" - Inter-toppari Ruxi odottaa hyvätasoista Liigacupin finaalia

Inter hakee toista Liigacupin mestaruuttaan. (Kuva: FC Inter)

Lauantaina pelataan kotimaisen jalkapallokauden ensimmäinen loppuottelu, kun paluun kilpailukalenteriin tehnyt Liigacup saa voittajansa.

Inter on viimeksi kaudella 2016 pelatun Liigacupin kaksinkertainen finalisti. Kauden 2007 finaalissa Helsingissä Inter joutui tunnustamaan FC Lahden voiton rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Vuotta myöhemmin oli Interin vuoro nostaa Liigacup-lautanen ilmaan voiton jälkeen, kun loppuottelussa kaatui TPS Diego Corpachen maalilla. Silloinen voitto oli Interille merkityksellinen myös siksi, että kyseessä oli joukkueen ensimmäinen mestaruus. Veikkausliigan voittoon joukkue ylsi vasta saman vuoden syksynä ja Suomen Cupin pokaali saapui Turkuun seuraavana vuonna.

Tämän kauden finalisteista sekä Hongalla että Interillä on ollut hieman epätavallinen tie loppuotteluun, sillä kumpikin joukkue voitti vain yhden kolmesta lohkovaiheen ottelustaan ja pääsi jatko-otteluihin vasta lohkokolmosten vertailun perusteella. Honka tosin olisi päässyt jatkoon ilman viimeisen ottelun tasapelipistettäkin, kun taas Inter joutui ensin omassa lohkossaan keskinäisten otteluiden vertailuun IFK Mariehamnin kanssa ja vielä maalierovertailuun toisessa lohkossa pelanneen VPS:n kanssa.

Myös jatko-otteluissa Hongalla ja Interillä on ollut samankaltaisuuksia. Puolivälierissä joukkueet voittivat vieraskentällä vastustajansa, Honka HJK:n ja Inter KuPS:n, lukemin 1-3. Välierien vierasotteluissaan joukkueet puolestaan ratkoivat finaalipaikkansa rangaistuspotkukisassa maalittomaksi jääneiden 90-minuuttisten jälkeen.

Topparina kaikissa otteluissa pelannut Roger Bonet myöntää Interin olleen onnekas päästessään lohkovaiheesta jatkoon. Kaikkiaan 25 eri pelaajaa Liigacupissa peluuttaneella Interillä oli "Ruxin" mukaan myös muita tavoitteita varsinkin ensimmäisissä otteluissa.

– Pääsimme vähän vahingossa jatkoon ensimmäisestä vaiheesta, mutta otimme ne ottelut myös osana kauteen valmistautumista ja keskityimme alussa vain siihen. Sitten puolivälierässä KuPS:aa vastaan pelasimme yhden talven parhaista otteluistamme ja se kannusti meitä jatkamaan. Hakaa vastaan pelattu välierä puolestaan ei ollut ehkä paras ottelumme, mutta pystyimme taistelemaan itsemme jatkoon tasaisesta ottelusta, espanjalaispuolustaja kuvailee joukkueen tietä finaaliin.

Ruxin mukaan jokaisessa kilpailussa mestaruus on tavoittelemisen arvoinen asia, vaikka samalla huomisella ottelulla on merkitystä myös kauden myöhempiin otteluihin valmistautumisen kannalta.

– Olemme tietyllä tavalla samalla valmistautumassa kauden tuleviin otteluihin ja yritämme varmasti parantaa harjoiteltuja asioita kentällä myös huomisessa ottelussa. Matka finaaliin ei ollut helppo, mutta totta kai jokainen pelaaja haluaa voittaa mestaruuden nyt kun olemme selvinneet sinne asti, toppari painottaa.

Vielä viime kaudella Bonet edusti AC Oulua, jonka paidassa Honka tuli vastustajana tutuksi. Ruxi uskoo huomisesta ottelusta tulevan katsojille mielenkiintoinen seurattava.

– Pidän todella Hongasta joukkueena. He yrittävät rakentaa peliä alhaalta asti, heillä on rohkea joukkue ja muutamia erittäin hyviä pelaajia. Vastustajana Honka on kuitenkin täysin erilainen kuin esimerkiksi Haka. Uskoisin Hongan ja Interin pyrkivän pelaamaan samankaltaista jalkapalloa, mutta yritämme tietysti tehdä sen paremmin kuin vastustaja.

Liigacupin finaali FC Honka - FC Inter Espoonlahden urheilupuistossa lauantaina 19.3. kello 14.00. Pääsyliput Liigacupin finaaliin pääset ostamaan ennakkoon täältä. Pääsylippuja on myynnissä myös portilla (vain korttimaksu).

Kaikkien Liigacupin otteluitten tapaan finaalia voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta. Lähetys finaalista alkaa kello 13.50.

Lisää uutisia