AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 12.3.2022

"Haka ei ole suotta välierissä" - Inter-kapteeni Rick Ketting odottaa välierästä kovaa taistelua

"Haka ei ole suotta välierissä" - Inter-kapteeni Rick Ketting odottaa välierästä kovaa taistelua

Rick Ketting tietää Hakan vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter ja FC Haka taistelevat lauantain alkuillassa pääsystä Liigacupin loppuotteluun. Sinimustat hakee välierissä jatkumoa edelliskierroksen vahvalle vireelle.

Puolivälieräottelussa Interin joukkue loi kosolti maalipaikkoja, ja Benjamin Källman sai knallin päähänsä ottelun jälkeen tehtyään Interin jokaisen maalin 1-3 -voitossa Kuopion Palloseurasta. Ottelussa Inter osoitti, että peliin oli iskostunut jo useita eri malleja vastustajan puolustuksen murtamiseen.

Päävalmentaja Miguel Grau halunnee kuitenkin nähdä rahtusen tiiviimpää puolustuspelaamista, jotta omissa tällä kertaa nolla pysyisi. Kuopiolaisia vastaan puolustuslinjan selustaan saatiin pelattua turhan monta pystypalloa. Interin tuore kapteeni Rick Ketting on yksi isoista palasista, kun puolustuslinjoja tilkitään. Hän on ollut tyytyväinen pelin kehittymiseen viime viikkojen aikana.

– Askel askeleelta me kehitämme pelitapaamme. Me pyrimme parantamaan vielä paljon, jotta meistä tulisi vahvempi ja johdonmukaisempi ryhmä. Se mistä todella olen nauttinut, on joukkueen työmoraali ja halu taistella. Se tulee olemaan yksi avainasioista läpi kauden ja toimii perustana kehittymisellemme, luottotoppari kommentoi.

Haka on monen muun joukkueen tavoin kokenut muutoksia talven aikana. Valmennuksessa luotetaan kuitenkin yhä Teemu Tainion oppeihin.

– Viime kaudella he olivat vaikea vastus voittaa, koska pelasivat yhtenäisesti ja hyvällä taisteluasenteella. Uskon, että he ovat pysyneet siinä mielessä samanlaisina. He eivät ole nyt syyttä suotta mukana välierissä. Kyseessä on hallipeli, joten odotettavissa on paljon pomppuja ja energistä peliä kummaltakin ryhmältä tähtäimenään loppuottelu, Ketting puntaroi.

Haka voitti puolivälierissä Ilveksen maalein 2-1. Alkulohkossaan Haka oli kärkijoukkue, kun kolme ottelua toivat yhden voiton ja kaksi tasapeliä, joten joukkue on täten toistaiseksi ilman tappioita. Valkopaidoilta löytyy neljä eri maalintekijää. Interiltä viimeistelyssä ovat onnistuneet juurikin Ketting ja Källman. Källman on pörssikärki viidellä osumallaan ja hollantilaistoppari on onnistunut kertaalleen.

Lauantain välierän voittaja saa loppuotteluun vastustajakseen voittajan otteluparista SJK-FC Honka.

Liigacupin välierä FC Haka - FC Inter Pirkkahallissa lauantaina 12.3. kello 17.15. Kaikki Liigacupin ottelut suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia