AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 28.2.2022

​Puolustajalupaus IFK Mariehamiin – Patrik Raitanen siirtyy lainalle HJK:sta

​Puolustajalupaus IFK Mariehamiin – Patrik Raitanen siirtyy lainalle HJK:sta

Patrik Raitanen hakee läpilyöntiä IFK Mariehamnin riveissä. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamn on sopinut HJK:n kanssa puolustaja Patrik Raitasen lainasta, joka kattaa kauden 2022.

Raitanen on 20-vuotias pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikilla pelipaikoilla puolustuksessa. Ennen HJK:n riveihin siirtymistään hän on juniorina pelannut Liverpoolissa Englannissa, Fortuna Sittardissa Hollannissa ja SPAL:ssa Italiassa.

IFK Mariehamnissa Raitanen pääsee myös tuttuun seuraan, sillä Baba Mensah ja Raitanen pelasivat viime kaudella yhdessä HJK Klubi 04:ssä. Myöskään Wiklöf Holding Arena ei ole Raitaselle uusi ympäristö, sillä hän pelasi kahdessa Maarianhaminassa pelatussa U20-maaottelussa syksyllä 2021. Kaikkiaan Raitanen on poikien maajoukkueissa pelannut 26 maaottelua.

- Odotan innolla kautta ja sitä, että pystyn auttamaan joukkuetta kauden tavoitteiden saavuttamisessa sekä sitä, että pystyn tekemään itse parhaani. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa hyviä tuloksia koko seuran ja kannattajien yhteistyöllä, Raitanen sanoo.

- Olen kuullut vain hyvää Maarianhaminasta kaupunkina, seurasta ja sen kannattajista. Odotan että saamme yhdessä hyviä muistoja Wiklöf Holding Arenalla.

Edessä olevan kauden Raitanen näkee itselleen hienona mahdollisuutena.

- Olen ylpeä saadessani mahdollisuuden olla Grönvittin mukana tällä kaudella ja toivon samalla, että koemme hienoja hetkiä koko jalkapalloperheemme kanssa. Uskon että tämä on itselleni hyvä tilaisuus näyttää osaamiseni pelaajana.

- Tuntuu kaikin puolin hyvältä jo sen myötä, miten seura on ottanut minut vastaan ja tämä on minulle täydellinen paikka ottaa seuraava askel urallani. Haluan osoittaa johtajuutta ja luonnetta sekä kentällä että sen ulkopuolella, Raitanen linjaa.

IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson on tyytyväinen Raitasen saamisesta joukkueen riveihin.

- Patrik on hyvä lisää ryhmäämme. Hän on todellinen yleispuolustuspelaaja, joka voi pelata topparina tai kummalla vain laidalla. Hän on koko nuoruutensa kuulunut Suomen lupaavimpiin puolustuspelaajiin ja pelannut eri seuroissa Euroopassa, Mattsson kuvaa.

- Uskomme, että miljöö IFK:ssa voi olla Patrikille erinomainen paikka nousta miesten peleihin toden teolla ja hän kehittyy vakiopuolustajaksi Veikkausliigaan.

Lähde: IFK Mariehamnin tiedote
Lisää uutisia