AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 24.2.2022

Tucon ja SJK:n tiet eroavat - takana pitkä ja menestyksekäs taival

Tucon ja SJK:n tiet eroavat - takana pitkä ja menestyksekäs taival

Tucoa ei nähdä SJK:ssa enää kaudella 2022. (Kuva: Juha Tamminen)

Ariel "Tuco" Ngueukam ei jatka SJK:ssa kaudella 2022. Tucon sopimus päättyi kauteen 2021 ja hän jatkaa uraansa uusissa haasteissa.

33-vuotias kamerunilaishyökkääjä on pelannut SJK:ssa kahden eri jakson aikana yhteensä 133 ottelua ja iskenyt niissä yhteensä 36 maalia. Pelimäärä on hänen urallaan suurin missään seurassa, ja yhteismaalimäärä nostaa hänet SJK:n toiseksi eniten maaleja tehneeksi hyökkääjäksi.

SJK-kannattajille ja seuraväelle Tuco tulee jatkossakin olemaan tärkeässä asemassa, sillä hän on ollut SJK:ssa voittamassa Suomen mestaruutta 2015, Suomen Cupia 2016 sekä sekä viime kaudella pronssimitaleita.

Tuco on pelannut urastaan Suomessa suurimman osan elämäänsä edustaen SJK:n lisäksi KuPS:aa, FC Lahtea, Ilvestä ja ensimmäistä suomalaisseuraansa Joensuun Jippoa. Kaikkiaan pelejä Veikkausliigassa on yhteensä 188 ja näistä suurin osa SJK:ssa. Kaudella 2021 hän iski SJK:lle yhteensä 14 maalia, ja sillä maalimäärällä hän jakoi Veikkausliigan maalikuninkuuden yhdessä FC Interin Benjamin Källmanin kanssa. Maalikuninkuus oli hänelle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tuco myös palkittiin kauden jälkeen Captain's Ball -gaalassa Veikkausliigan parhaana hyökkääjänä kaudella 2021.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia