AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2022

Petteri Forsell on FC Interin pelaaja myös kaudella 2022

Petteri Forsell on FC Interin pelaaja myös kaudella 2022

Jatkosopimus Interiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan tähtipelaajiin kuuluva Petteri Forsell jatkaa FC Interissä myös kaudella 2022. Kokkolalaislähtöinen pelaaja on allekirjoittanut seuran kanssa uuden yksivuotisen sopimuksen.

Forsell teki viime syksynä turkulaisiin lähtemättömän vaikutuksen, kun hänen pelaamissaan 11 ottelussa tilastoihin asti päätyi "tehot" 3+6. Hän tuli Interiin kesken kauden ja voitti syyskuussa kuukauden pelaaja -palkinnon.

Taiturimainen Forsell on komean liigauran lisäksi meritoitunut pelaaja kansainvälisillä kentillä, kun pelikokemusta on kertynyt sekä Puolan että Ruotsin sarjoista, unohtamatta 12:ta A-maaottelua Huuhkajissa.

Forsell kertoo Interin verkkosivuilla, että uran jatkuminen sinimustissa oli omalla tavallaan helppo päätös.

– Kommunikointi seuran kanssa on siinä mielessä ollut hyvää, että molemmat osapuolet ovat pitäneet sen, mitä on sovittu. Sen päälle on hyvä rakentaa.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan palveluksille oli kysyntää sekä ulkomailla että Suomessa. Inter ja Forsell olivat sopineet takarajasta ulkomaansiirrolle ja se on nyt umpeutunut.

– Muutamalle pistin liian kovan hinnan. Minulla ei ole enää sellaista pakottavaa tarvetta mennä ulkomaille, siellä on oltu jo monta vuotta. Ulkomailla pelaamisessa on ne omat huonot ja hyvät puolensa.

Petterin täytyi miettiä seuravalintaansa myös tulevan perheenlisäyksen kantilta.

– Vauva syntyy parin viikon päästä. Tämä oli se syy, miksi en tiputtanut hintaani ulkomailla. Olisin jo Puolassa, jos ei olisi näin, Forsell toteaa rehelliseen äänensävyyn.

Forsell on 31-vuotias, joten uraa jalkapalloammattilaisena on enemmän takana kuin edessä päin. Hän uskoo silti vakaasti, että paras Petteri Forsell on vielä näkemättä.

– Jotenkin sellainen tunne, että seuraavat 3-5 vuotta tulen olemaan halvatun hyvä pelaaja, verrattuna aikaisempaan. Se on vain sellainen tunne. Olen tehnyt ja opetellut asioita paremmin kuin nuorena, jolloin jo pelasin hyvää jalkapalloa, Forsell pohtii.

Hän on henkisesti vahvempi ja pelisilmä hahmottaa ympärillä tapahtuvat asiat paremmin.

– Minua ei pelota kukaan. Se on iso asia, kun menee kentälle ja tiedän, että vastustajat pelkäävät minua, mutta minä en heitä. Tiedän, että he käyvät videopalavereissa läpi, miten he voisivat pelata minua ulos.

– Potkuni ja tatsini ei tule varmaankaan hirveästi enää paremmaksi, mutta se miten sijoitun ja teen itseni pelattavaksi, siinä tulen vielä kehittymään, Petteri arvioi.

Hän kertoo saaneensa osaavaa videovalmennusta viime vuosina. Ensiksi muutaman vuoden ajan Puolassa, sitten HJK:ssa Mika Väyrynen jakoi hänelle vinkkejään entisenä vastaavan roolin pelaajana. Videovalmennus toimi myös viime kauden Interissä, joten Forsell uskoo myös uuden valmennusryhmän kykyihin.

– Siitä on paljon hyötyä. Uskon, että tulee hyvä kausi, kun meillä on hyvä hyökkäys kasassa. Rupean varmasti kolkuttelemaan maajoukkueeseen takaisin, kunnianhimoinen pelimies aprikoi.

Lisää uutisia