vko.07 // 19.2.2022

Ilveksen hurja kiri ei riittänyt - FC Lahti voittoon Altin Zeqirin hattutempun myötä

Altin Zeqiri paukutti kolme maalia Ilveksen verkkoon. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves oli aiemmin ottanut Liigacupin otteluista tasapelin ja voiton, lauantaina oli vuorossa värisuoran täydentävä tappio. FC Lahti oli kliininen viimeistelijä Pirkkahallilla, mutta tupsukorvatkin lämpenivät toisella jaksolla.

Ottelu alkoi kovalla intensiteetillä, ja pallo pyöri päädystä päätyyn. Ajoittain nuorilla joukkueilla oli vauhtia ja kohellusta enemmän, kuin malttia.

HJK:sta Tampereelle lainattu 19-vuotias kärkipelaaja Kai Meriluoto oli sähäkkänä vetopaikoilla. Ensiaskeliaan edustusjoukkueessa ottanut 17-vuotias Anton Munukka varjeli lahtelaisten maalia tunnollisesti. Myös kamerunilaishyökkääjä Patrick Loa Loa sai pari kertaa yrittää onneaan, mutta lahtelaiset selvittivät tilanteet kunnialla.

Ilveksen hallinnasta huolimatta avausmaali tehtiin kotijoukkueen verkkoon. Lahti käynnisti nopean hyökkäyksen syvältä omalta alueeltaan. Matti Klinga kiskaisi pitkän avauksen, jonka 21-vuotias Altin Zeqiri otti tyylikkäästi koukkuun. Parin harhautuksen jälkeen pallo ujutettiin tyhjään pömpeliin. Zeqiri iski joukkueensa ensimmäisen maalin koko Liigacupissa 2022.

Kuhnurit tuplasivat johdon 38. minuutilla. Pirteä Lassi Järvenpää toi palloa oikeasta laidasta. Napakalla seinäsyötöllä Arttu Heinonen pääsi kasvokkain maalivahti Rasmus Leislahden kanssa. KuPS:sta täksi kaudeksi Lahteen siirtynyt Heinonen nosti pallon maaliviivan tuntumaan, josta sen kävi sisään nyökkäämässä Chinedu Geoffrey.

Ennen taukoa keskikentän voimanpesillä Yusif Moussalla ja Tuure Siiralla oli mahdollisuus viritellä tykkejään boksin kaarelta, mutta pallot tärähtivät päätyseinään.

Kylmää vettä kaadettiin kissapedon niskaan saman tien lisää. Leo Kyllönen kaatoi alati vaarallisen Zeqirin tonttiin tarttumalla vyötäisistä kiinni rangaistusalueen sisällä. Tilanteesta tuomitun pilkun toimitti verkon perukoille rikottu pelaaja itse.

Reilun tunnin pelin jälkeen Zeqiri täydensi hattutemppunsa. Eric Otengin syöttö katkaistiin keskialueella. Nopea vastahyökkäys lähti Geoffreyn juoksulinjalle. Zeqiri pinkoi vasemmalta mukaan, sai maukkaan syötön tyhjään tilaan ja laukoi pallon matalana ohi voimattoman Leislahden.

Tilanne näytti toivottamalta, mutta keltavihreät eivät luovuttaneet. Vuorossa oli maalishow à la Eric Oteng & Kai Meriluoto. 72. minuutilla Oteng syötti vasemmalta ja Meriluoto napautti voimakkaan kudin alakulmaan avaten maalitilinsä Ilves-paidassa. Vain hetki myöhemmin samaiset miehet olivat asialla, kun lähes identtisestä tilanteesta syntyi nopea 2–4-kavennus.

Lisää uusia nimiä oli tulossa tilastoihin. Kentälle vaihdettu Jorn Vancamp omaa vakuuttavan CV:n ja 88. minuutilla hän osoitti pääpelivoimansa. Teemu Jäntti antoi kierteisen kulmapotkun maalin eteen, jossa vahvarakenteinen Vancamp voitti miesvartioinnin vaivatta ja puski tilanteeksi 3–4. Näyttävä debyytti belgialaiselta.

Kotijoukkue kävi kaikkiaan kolmesti kolisuttamassa Kuhnureiden tolppia, mutta neljää maalia ei millään saatu kasaan. Noel Hasan komea kierteinen kaukoveto, Miettusen pusku ja Vancampin matala tuikkaisu pysähtyivät kaikki maalikehikkoon.

FC Lahti ja FC Haka pelaavat B-lohkon viimeisen ottelun keskiviikkona. Tupsukorvat ovat tällä hetkellä lohkokolmosina lahtelaisten ja FC Hongan takana.