AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 16.2.2022

​Samuel Pasanen FC Lahden seuraennätykseen - isä Petri Pasanen putosi tilastokakkoseksi

​Samuel Pasanen FC Lahden seuraennätykseen - isä Petri Pasanen putosi tilastokakkoseksi

Samuel Pasanen viime kauantain Liigacupin ottelussa. (Kuva: Lauri Ilola)

FC Lahden keskikenttämiehestä Samuel Pasasesta tuli lauantaina FC Lahden historian nuorin virallisessa ottelussa pelannut pelaaja.

Pasanen pelasi täydet 90 minuuttia Liigacupin ottelussa FC Honkaa vastaan. Pasanen oli pelatessaan 16 vuoden, yhden kuukauden ja kymmenen päivän ikäinen.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan Samuel Pasasen isä Petri Pasanen. Petri Pasanen debytoi FC Lahden paidassa FC Lahden ensimmäisessä virallisessa ottelussa Ykköscupissa 1997. Petri Pasanen pelasi tuolloin Mikkelin Palloilijoita vastaan pelatussa ottelussa täydet minuutit. Hän oli debytoidessaan 16 vuotta, neljä kuukautta ja 29 päivää.

Viimeksi lähimpänä ennätystä on ollut Matti Klinga, joka debytoi Ykkösessä kaudella 2011. Klinga oli PoPaa vastaan pelatussa ottelussa 16 vuotta, viisi kuukautta ja 20 päivää vanha. Klinga on yhä nuorin sarjaottelussa debytoinut FC Lahden pelaaja, mutta Samuel Pasasella on mahdollisuus rikkoa ennätys, mikäli hän debytoi myös liigassa ennen heinäkuun alussa pelattavaa FC Inter -ottelua.

FC Lahden historian nuorimmat debytantit:

Samuel Pasanen 16 vuotta, 1 kuukausi, 10 päivää
Petri Pasanen 16 vuotta, 4 kuukautta, 29 päivää
Eero Korte 16 vuotta, 5 kuukautta, 8 päivää
Matti Klinga 16 vuotta, 5 kuukautta, 20 päivää

Lähde: FC Lahden tiedote
Lisää uutisia