AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2022

"Aina mukava lähteä vääntämään FC Lahtea vastaan" - Honka hakee lauantaina kolmea pistettä Mukkulasta

"Aina mukava lähteä vääntämään FC Lahtea vastaan" - Honka hakee lauantaina kolmea pistettä Mukkulasta

Matias Rale odottaa tasaista koitosta lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Avausottelussaan 1-1 tasapelin FC Hakan kanssa pelannut FC Honka jatkaa matkaansa Liigacupissa lauantaina, kun keltamustat matkustavat Lahteen FC Lahden vieraaksi,

Honka oli hallitsevampi osapuoli Hakaa vastaan ja siirtyikin Rui Modeston maalilla johtoon toisen jakson alussa. Haka pääsi kuitenkin ottelun loppupuolella hyökkäämään vahvemmin kohti Hongan maalia ja muutama minuutti ennen loppuvihellystä valkeakoskelaiset saivat tehtyä tasoitusosuman ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

– Haka-peli oli koko joukkueelle pettymys. Pelin loppua kohden he saivat luotua vaarallisia maalintekopaikkoja ja loppujen lopuksi se kostautui. Peli-ilmeemme oli tästä huolimatta hyvä ja toteutimme pelitapamme mukaista toimintaa hyvin. Uskon, että saamme otettua pelistä paljon irti tuleviin koitoksiimme, Hongan puolustaja Matias Rale toteaa.

Hongan joukkue on palannut kilpailullisten pelien pariin innolla ja fiilis ryhmässä on hyvä.

– Pienen tauon jälkeen kilpailullisia pelejä odotti innolla. Ovathan ne tämän lajin suola. Uudet joukkuekaverit ja pelitapa vielä lisäsivät innostusta, joten fiilis Liigacup-pelien alkamisesta on todella hyvä, Rale sanoo.

Hongan ja FC Lahden väliset ottelut ovat olleet viime aikoina hyvin tasaisia, joten samankaltaista ottelua voinee odottaa taas lauantaina. Veikkausliigassa joukkueet kohtasivat viime kaudella kolmesti. Runkosarjassa FC Lahti voitti kotonaan 1-0 ja Espoossa päädyttiin tasapeliin 1-1. Loppusarjan viimeisellä kierroksella Honka puolestaan haki Lahdesta 3-2 voiton.

– Lahti oli meille viime kaudella hyvin tasainen vastustaja. Heitä vastaan on aina mukava lähteä vääntämään. En itse tiedä kuinka paljon joukkue on muuttunut viime kaudesta, mutta varma voi olla siitä, että vastaan tulee aktiivinen joukkue, joka haluaa prässätä ja olla pallossa. Odotan jälleen kerran tasaista ottelua, mutta mikään muu ei kelpaa kotimatkalle kuin kolme pistettä.

FC Lahti-FC Honka Lahden Mukkulan hallissa lauantaina kello 13.00. Ottelua voi seurata kaikkien Liigacupin otteluitten tapaan suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia