AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2022

"Pitää olla alusta asti hereillä" - Interin Elias Mastokankaalla hyvä tuntuma IFK Mariehamniin

"Pitää olla alusta asti hereillä" - Interin Elias Mastokankaalla hyvä tuntuma IFK Mariehamniin

"Masto" pelasi viime kauden Grönvittissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacupin lohkovaihe jatkuu perjantaina, kun FC Inter saa vieraita saarelta. IFK Mariehamn saapuu Turku Energia Areenalle taistelemaan pisteistä.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat erilaiset. Isäntäjoukkue Inter tulee otteluun maalin tappio niskassaan, kun lohkovaiheen avausottelussa Helsingin IFK oli lukemin 0-1 parempi. IFK Mariehamn puolestaan avasi lohkon maukkaalla voitolla, kun se nousi Helsingissä kahden maalin takaa 2-3 -voittoon HJK:sta. Grönvitt ei ollut voittanut Klubia koskaan aiemmin vieraskentällä.

IFK Mariehamn on tietyllä tapaa ollut kohtelias vierailija sinimustille. Joukkue on hakenut Turusta täyden pistepotin viimeksi toukokuussa 2016. Viime kauden neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Inter vei jokaisen nimiinsä.

Elias Mastokangas on oikea mies kommentoimaan perjantain koitosta, sillä hän vietti koko viime kauden lainalla juurikin IFK Mariehamnissa, missä vastuuta kertyi mukavasti.

– Ihan hyvältä tuntuu kohdata heidät. Myös heillä on vaihtunut paljon pelaajia joukkueessa, joten mielenkiinnolla odotan, minkälainen kamppailu tulee. IFK on hyvä tilanteenvaihdoissa, joten meidän pitää alusta asti olla hereillä, Mastokangas tietää.

Nuori väkkärä kertoo, että Interin pelillinen prosessi on ottanut nytkähdyksiä eteenpäin sitten Liigacupin avausottelun.

– Ollaan päästy pelinavaamiseen vielä paremmin kiinni, joten siinä odotan meiltä paljon. Veikkaan, että klaaraamme tämän matsin, jos olemme tehokkaampia maalipaikoissa ja hereillä erikoistilanteissa, "Masto" ennustaa.

Interin 2009-juniorijoukkue pitää ottelun yhteydessä auki kentän päädyssä olevaa Junior Café -kioskia. Kioskissa voi maksaa myös ottelun vapaaehtoisen 5 euron pääsymaksun, joka sisältää kupillisen kahvia.

FC Inter - IFK Mariehamn Turku Energia Areenalla perjantaina kello 15.00. Ottelua voi seurata kaikkien Liigacupin otteluitten tapaan suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia