AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2022

Seuraikoni jatkaa HIFK:ssa - Jukka Halme jatkosopimukseen

Seuraikoni jatkaa HIFK:ssa - Jukka Halme jatkosopimukseen

"Jugi" on taistellut HIFK:n riveissä neljällä sarjatasolla. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttäpelaaja Jukka "Jugi" Halme jatkaa uraansa HIFK:ssa kauden 2022. 36-vuotias Halme on tärkeä vahvistus joukkueen kokeneemmalle osastolle.

Halmeen komealle uralle tähtirinnoissa lukeutuvat muun muassa nousu Kakkosesta Ykköseen kauden 2013 päätteeksi sekä nousut Veikkausliigaan kausilla 2014 ja 2018.

– Kaikki HIFK:ta seuranneet tietävät Jukan merkityksen seurallemme. Seurassa ja joukkueessa on tapahtunut vuosien aikana paljon muutoksia. Jugi on nähnyt kaikki ne vaiheet. Hän tulee kokemuksellaan tuomaan viestiä kentälle ja sen ulkopuolelle siitä perinnöstä, jota haluamme vaalia. Stadin Kingeille kuuluu myös kiitos pelaajan tukemisesta vuosien varrella, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Halme on edustanut HIFK:ta vuodesta 2007, käyden ainoastaan kaudet 2009-10 vierailulla PK-35 Vantaassa. HIFK:n paidassa Halme on ehtinyt pelaamaan neljällä sarjatasolla, ja maalejakin on syntynyt kaikilla sarjatasoilla Kolmosesta Veikkausliigaan asti. Kukaan muu pelaaja HIFK:ssa ei ole pystynyt samaan.

200 sarjaottelua HIFK:ssa Halmeelle tuli täyteen jo kaudella 2019, ja sadan veikkausliigaottelun rajan seuraikoni ylitti viime kaudella. Mittavan urakan punapaidoissa tehnyt Halme lukeutuu luonnollisesti fanien suurimpiin suosikkeihin.

Halme itse on sopimuksesta mielissään.

– Totta kai aina olen hyvillä fiiliksillä, kun pääsen jatkosopimuksen kirjoittamaan IFK:n kanssa. Joka vuosi on odottavat fiilikset kauden alla, sanoo Jukka Halme.

Kovaa pelaavalla Halmeella on kentällä aina korkea työmoraali. Joukkueen nuorille pelaajille Halmeen kaltaiset esimerkkiä näyttävät johtohahmot ovat elintärkeitä, jotta nämä voivat kasvaa pelaajina ja nousta kenties seuralegendoiksi itsekin.

– Uskon, että meillä on kasassa yllätysvalmis porukka, joka pystyy haastamaan kenet tahansa.

HIFK:n kannattajille hienoja hetkiä tarjonnut pelaaja odottaa tästäkin kaudesta mielenkiintoista. Fanien merkitys on suuri.

– Meillä on valmennustiimi vaihtunut, ja asetelmat ovat mielenkiintoiset. Odotan tietysti, että päästään kokemaan hienoja hetkiä yhdessä Kingien kanssa. Toivottavasti nähdään pian peleissä.

Lisää uutisia