vko.04 // 28.1.2022

"En tietenkään olisi halunnut hävitä" - Liigacupin avauksen tulos pettymys Inter-luotsi Graulle

Interin ilonaiheet jäivät vähiin Liigacupin avauksessa. (Kuva: Tara Jaakkola)

Kuuden vuoden tauon jälkeen pelikalenteriin palanneen Liigacupin avausottelu ei tuonut FC Interin edustusjoukkueelle pisteitä. Turku Energia Areenan lämmitettävällä tekonurmella pelattu ottelu päättyi vierailija HIFK:n voittoon lukemin 0-1.

Sekä Interille että HIFK:lle ottelu oli kauden ensimmäinen. Debytantteja molemmista joukkueissa olikin melkoinen määrä. Ottelun ensimmäisellä 45-minuuttisella Inter pystyi pitämään palloa hallussaan, mutta murtautumiset maalipaikoille olivat harvassa. Jakson paras paikka tuli aivan puoliajan lopussa Inter-hyökkääjä Otto Lehtisalolle. Vielä viime kaudella Interin B-junioreissa maaleja iskeneen Lehtisalon veto kuitenkin kimposi ylärimasta takaisin kentän puolelle.

Suunnitelman mukaisesti Inter-valmennus teki heti tauolla runsaasti vaihtoja. Maalipaikkoja Interille tuli ensimmäistä jaksoa runsaammin, mutta avausmaalin teki kuitenkin vierasjoukkue. Interiä vielä kaudella 2019 edustanut HIFK:n Daan Klinkenberg ehti ensimmäisenä joukkueensa sivuvapariin ja sai puskettua pallon maaliin 69. minuutilla.

Inter sai kertaalleen pallon maaliin, mutta tilanteessa avustavan lippu nousi pystyyn paitsion merkiksi. Näin tauolta palanneen Liigacupin ensimmäiset pisteet lisätään HIFK:n sarakkeeseen.

Interin päävalmentaja Miguel Graun mukaan ottelu ajoi asiansa kauden ensimmäisenä pelinä.

– En tietenkään olisi halunnut hävitä ottelua. Kauteen valmistautuminen on kuitenkin pitkä ja meidän täytyy jakaa peliaikaa sopivasti joukkueen kesken. Pelaajiemme rasitus ei saa olla tässä vaiheessa liian suurta ja toisaalta haluamme Liigacupissa antaa monelle pelaajallemme mahdollisuuden näyttää taitojaan, päävalmentaja pohdiskeli.

Päävalmentaja nosti joukkueen mukana olleet akatemiapelaajat esiin ottelun jälkeen. Ensimmäisen puoliajan pelannut Otto Lehtisalo ja ottelun lopussa kentälle päässyt Valentin Purosalo saivat Graun kehut.

– Otto pelasi hyvän ensimmäisen jakson ja oli lähellä onnistua maalinteossa. Valle tuli hyvin kentälle viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi ja teki kovin töitä, Grau mainitsi.