AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 27.1.2022

"Mahdollisuus valmistautua tulevaan" - HIFK vielä rakennusvaiheessa Liigacupin avaukseen

"Mahdollisuus valmistautua tulevaan" - HIFK vielä rakennusvaiheessa Liigacupin avaukseen

Kuva: Veikkausliiga

HIFK:n osalta Liigacup alkaa perjantaina 28.1. vieraskentällä. Turku Energia Areenalla kello 14 alkavassa ottelussa vastaan asettuu isäntäjoukkueena FC Inter.

Viime kaudella Veikkausliigassa Inter haki voiton vieraskentältä HIFK:ta vastaan lukemin 4-1. Ainoan maalin helsinkiläisille iski tuolloin Moshtagh Yaghoubi rangaistuspotkusta. Tiukka ottelu ratkesi vasta ottelun viimeisillä minuuteilla. HIFK onnistui puolestaan ryöväämään täydet pisteet Turusta voittaen ottelun vieraissa 1-0. Tuolloin ainoana maalinteossa onnistui Jake Dunwoody. Mestaruussarjan ottelu pelattiin niin ikään Turussa. Tuolloin Inter oli kotikentällään vahvempi voittaen ottelun 2-0.

Interin oli tarkoitus päästä valmistautumaan HIFK-kohtaamiseen pelaamalla Pargas IF:ää vastaan harjoitusottelu lauantaina 22.1. Ottelu kuitenkin peruuntui PIF:n poissaolojen takia.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet sitten viime kohtaamisen. Muutoksia on kenttäpelaajiston lisäksi valmennuksessa. HIFK:n päävalmentajana toiminut espanjalainen Joaquín Gómez on vaihtunut portugalilaiseen Bernardo Tavaresiin, ja Interin ohjat on ottanut espanjalaiselta José Riveirolta tämän maanmies Miguel Grau.

HIFK:n valmennuksessa tunnistetaan tämänhetkinen tilanne. Tähtäin on asetettu vasta pidemmälle kauteen.

– Ottelusta tulee meille varmasti vaikea. Meillä on testipelaajia ja rakennamme joukkuetta, ja Inter on tässä meitä edellä, sanoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

Tavares löytää Liigacupista sen aikaisesta ajankohdasta huolimatta positiivista, eikä näe sitä ongelmana. Sen sijaan portugalilaisluotsi puhuu haasteista ja mahdollisuuksista.

– Käytämme tätä ottelua mahdollisuutena valmistautua tulevaan ja testata pelaajia. Myös se, että ottelu pelataan ulkokentällä, on meille haaste, sillä treenaamme sisähallissa. Näen kuitenkin tämän hyvänä paikkana pelaajille päästä tositoimiin.

HIFK:n harjoituksissa vauhtia on päästy koko ajan lisäämään. Pelaajatkin ovat kehuneet harjoitusten kovaa tempoa.

– Pelaajia oli alkuun sivussa ja koko joukkueen kuntotaso on vasta nousemassa. Muihin kilpailuihin joukkueemme tulee olemaan valmiimpi, kuin Liigacupiin. Tämä on meille kuitenkin hyvä mahdollisuus tunnistaa kehityskohtia.

FC Inter - HIFK perjantaina 28.1. kello 14.00 Turku Energia Areenalla. Ottelu pelataan rajoitusten takia ilman yleisöä, mutta ottelu on nähtävillä suorana lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia